Fisk i grönt sällskap
Fisk i grönt sällskap är ett nyttigt och smakrikt middagsalternativ som du tillagar enkelt. Torskfilén, potatisen, paprika och rucolasallad serveras med en utsökt dressing av honung och balsamvinäger.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2005
Ingredienser
4 portioner
750 g potatis
2 tsk salt
2 gula lökar
2 paprikor
600 g fiskfilé t ex torsk eller lax
2 krm svartpeppar
100 g rucolasallad
Dressing
3 msk olivolja
2 msk balsamvinäger
1 tsk honung
2 krm svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2300 KJ / 550 kCal
Fett17 g
Kommentarer
En favorit i vår familj! Vi har provat att ha i palsternacka, röd lök, aubergine och andra grönsaker. Det går att skippa dressingen och köpa någon smaksatt creme fraiche att ha till istället. Jättegott! Det allra bästa är att rätten är så enkel att göra och samtidigt så god!
Maria
2008-11-17Gott och lätt att variera med andra grönsaker. Skönt att slippa alla kastruller.
Eva elisabet
2007-01-31Busenkelt att göra, min sambo älskar det, jag tycker om det även om jag tycker att honungen gör det lite väl sött, och barnen gillar potatisen...Maten blir klar på ingen tid vilket är ett stort plus då man har bråttom.
Lena
2006-01-03