Fisk i grönt sällskap | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Fisk i grönt sällskap

Fisk i grönt sällskap är ett nyttigt och smakrikt middagsalternativ som du tillagar enkelt. Torskfilén, potatisen, paprika och rucolasallad serveras med en utsökt dressing av honung och balsamvinäger.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2005
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skrubba potatisen och skär den i bitar. Lägg potatisen på bakplåtspapper på en plåt. Krydda med hälften av saltet och hälften av pepparn. Stek i övre delen av ugnen i 15-20 minuter tills den är nästan färdigstekt.
  3. Skala och klyfta löken. Skölj, kärna ur och skär paprikan i bitar.
  4. Skär fisken i bitar och lägg på ett smort ugnssäkert fat. Krydda med resten av saltet och pepparn.
  5. Sänk värmen till 175°C. Lägg grönsakerna tillsammans med potatisen på plåten. Sätt in fisken på ett galler under plåten. Stek allt i ca 15 minuter. Blanda dressingen.
  6. Blanda potatis och grönsaker med rucola. Lägg fisken ovanpå och häll dressingen över alltihop.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Om man vill ha en kall sås till fisken är det gott med matyoghurt smaksatt med vitlök eller gräslök.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 750 g potatis
  • 2 tsk salt
  • 2 gula lökar
  • 2 paprikor
  • 600 g fiskfilé t ex torsk eller lax
  • 2 krm svartpeppar
  • 100 g ruccolasallad
Dressing
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 tsk honung
  • 2 krm svartpeppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2300 kJ / 550 kCal
Fett: 17 g
Läs mer om näringsvärden