Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Skaldjurspanna

Skaldjurspanna är en klassisk fransk omelett som fått en krämig röra av smältost, kräftstjärtar och ruccolasallad över sig. Servera den goda skaldjurspannan med sallad och bröd.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2002
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Vispa samman ägg med vatten, hackad gräslök, salt och peppar.
  2. Smält margarin i en stor stekpanna. Häll i smeten och grädda en fransk omelett. Lyft med gaffel så att all smet rinner ner.
  3. När ytan fortfarande är krämig spritsa smältosten över omeletten.
  4. Låt vätskan rinna av kräftstjärtarna. Fördela kräftstjärtarna över osten.
  5. Krydda med citronpeppar och strössla ruccolasallad över.
  6. Servera direkt ur pannan med bröd och en blandad sallad.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 8 ägg
  • 1 dl vatten
  • 1/2 dl hackad gräslök
  • 1 krm salt
  • 1 krm peppar
  • 1 msk margarin
  • 1 tub smältost (à ca 175 g)
  • 1 förp kräftstjärtar i lake med dillsmak (à ca 360 g)
  • citronpeppar
  • ruccolasallad
Till servering
  • bröd
  • blandad sallad
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?