Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Grön purjosoppa med thaismak

På under 30 minuter kan du med hjälp av detta recept tillaga en smakrik och god soppa av purjolök, kokosmjölk, chili och currypasta. Grön purjosoppa med thaismak är en redd soppa med lite hetta i sig.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2001
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Mixa koriander, persilja, currypaste i en mixer/ matberedare. Tillsätt kokosmjölk och kör en kort stund till så allt blandar sig.
  2. Dela, skölj noga och strimla purjolökarna. Koka upp purjolöken tillsammans med kokosmjölken och de mixade kryddorna. Fyll på med buljong tills soppan fått lagom konsistens. Koka purjon mjuk i ca 10 minuter.
  3. Smaksätt med salt och peppar och garnera med strimlad chili.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på currypastan och buljongtärningen, i övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 1 knippa koriander
  • 1 knippa persilja
  • 1 tsk currypasta
  • 1 burk kokosmjölk (à ca 400 g)
  • 2 purjolökar
  • 10 dl grönsaksbuljong (tärning + vatten)
  • salt och peppar
  • strimlad chili till garnering
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1267 kJ / 303 kCal