Grön purjosoppa med thaismak
På under 30 minuter kan du med hjälp av detta recept tillaga en smakrik och god soppa av purjolök, kokosmjölk, chili och currypasta. Grön purjosoppa med thaismak är en redd soppa med lite hetta i sig.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2001
Ingredienser
6 portioner
1 knippa koriander
1 knippa persilja
1 tsk currypasta
1 burk kokosmjölk (à ca 400 g)
2 purjolökar
10 dl grönsaksbuljong (tärning + vatten)
salt
peppar
strimlad chili till garnering
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1267 KJ / 303 kCal
Fett24.8 g
Salt3.3 g
Kolhydrater11.3 g
Protein6.2 g
Kommentarer
Supergott. Tog också bara en stor purjolök men mer grön curry. Nästa gång ska vi prova med strimlad kyckling också. Lime låter också gott, ska provas.
Carina
2007-05-25Tips! Tillsätt lite riven morot för lite mer smak och tugg! Ha även i en skvätt lime! Jättegott!
Lina
2007-02-05Mycket god och smakrik soppa! Men jag tog 1 purjolök istället får 2 då det var fullt tillräckligt. Mixade även med en vitlöksklyfta och pressade i lite lime i soppan när den puttrade.
Patricia
2005-12-07