Grön och gul wok | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Grön och gul wok

Ett färgsprakande recept där delikata spänstiga morötter, granna sockerärter, champinjoner, grön broccoli och gul minimajs wokas ihop och smaksätts med rika kryddor som het chili, gurkmeja och flytande honung. Underbar blandning!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skär rödlöken i klyftor. Skölj, kärna ur och strimla chilin. Skala och skär morötterna i tunna strimlor. Fräs lök, chili och morötter i oljan i en wok eller stor stekpanna.
  2. Skölj och snoppa sockerärterna. Ansa och skär champinjonerna i halvor eller fjärdedelar. Låt sockerärter, champinjoner och broccoli fräsa med några min. Låt minimajsen rinna av och blanda ner i woken.
  3. Rör samman kokosmjölk, honung, gurkmeja och salt och häll blandningen i woken. Låt puttra ca 5 min.
  4. Servera woken med ris eller nudlar.

Tips

Vid tidsbrist:
Woka 2 påsar djupfrysta wokgrönsaker (à 600 g) enligt anvisning på förpackningen. Häll över 1 burk kokosmjölk (à 400 ml) blandad med 1 msk gurkmeja, 2 tsk salt och 2 tsk sambal oelek. Låt puttra ca 5 min. (Tipset är avsett för 8 port.)

Ingredienser

Portioner: 8
  • 2 rödlökar
  • 2 röda chili t ex spansk peppar
  • 4 morötter
  • 3 msk olja
  • 250 g färska eller djupfrysta sockerärtor
  • 200 g champinjoner
  • 500 g broccolibuketter
  • 1 burk minimajs (à 425 g)
  • 1 burk kokosmjölk (à 400 ml)
  • 2 msk flytande honung
  • 1 msk gurkmeja
  • 3 tsk salt
Till servering
  • ris eller nudlar
Lägg till i inköpslistan