Grön och gul wok

Ett färgsprakande recept där delikata spänstiga morötter, granna sockerärter, champinjoner, grön broccoli och gul minimajs wokas ihop och smaksätts med rika kryddor som het chili, gurkmeja och flytande honung. Underbar blandning!

Ingredienser
8 portioner
2 rödlökar
2 röda chili t ex spansk peppar
4 morötter
3 msk olja
250 g färska eller djupfrysta sockerärtor
200 g champinjoner
500 g broccolibuketter
1 burk minimajs (à 425 g)
1 burk kokosmjölk (à 400 ml)
2 msk flytande honung
1 msk gurkmeja
3 tsk salt
Till servering
ris eller nudlar
Gör så här
Tips
Vid tidsbrist:
Woka 2 påsar djupfrysta wokgrönsaker (à 600 g) enligt anvisning på förpackningen. Häll över 1 burk kokosmjölk (à 400 ml) blandad med 1 msk gurkmeja, 2 tsk salt och 2 tsk sambal oelek. Låt puttra ca 5 min. (Tipset är avsett för 8 port.)
Woka 2 påsar djupfrysta wokgrönsaker (à 600 g) enligt anvisning på förpackningen. Häll över 1 burk kokosmjölk (à 400 ml) blandad med 1 msk gurkmeja, 2 tsk salt och 2 tsk sambal oelek. Låt puttra ca 5 min. (Tipset är avsett för 8 port.)
Har du lagat receptet?
Kommentarer