Gula fiskbiffar | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Gula fiskbiffar

Gula fiskbiffar är fiskfilé som du mixar till en färs och tillsätter gurkmeja för färgens skull. Serverat med potatis får du en trevligt solgul fiskrätt att bjuda på. Fiskbiffarna blir saftiga och goda med grädde och ägg i färsen.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skär potatisen i tunna klyftor. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten 6-8 min.
  2. Skär fisken i mindre bitar. Mixa fisken med ägget och potatismjöl, salt, peppar och gärna gurkmeja och koriander i en matberedare. Tillsätt grädden och arbeta snabbt ihop till en färs. Stek små biffar av färsen i olja, ca 3 min per sida.
  3. Koka broccolin mjuk i lättsaltat vatten enligt förpackningens anvisning. Låt potatis och broccoli rinna av.
  4. Servera fiskbiffarna med kokta potatisklyftor och broccoli.

För alla

Gör mjölkfri: ersätt grädden i fiskbiffarna med havre- eller sojabaserad gräddprodukt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 8 potatisar (8 st motsvarar ca 800 g)
  • 400 g torskfilé, sej eller hoki
  • 1 ägg
  • 1 msk potatismjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk koriander
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 msk olja till stekning
  • 500 g djupfrysta broccolibuketter
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2020 kJ / 484 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden