Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Grön makaronipudding

Grön makaronipudding är ett gott och krämigt makaronrecept till din vardagsmiddag. Makaronipuddingens styrka ligger i den krämiga äggstanningen med färsk parmesanost. Kombinera gärna med en fräsch tomatsallad till makaronipuddingen.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugen på 200°C.
  2. Koka snabb- eller idealmakaroner i rikligt med lättsaltat vatten i en gryta enligt förpackningens anvisning. Låt rinna av.
  3. Skala och hacka löken. Fräs den i margarin eller smör i en stekpanna. Tillsätt bladspenaten och låt fräsa tills all vätska kokat in. Krydda med salt, riven muskot och peppar. Varva makaroner och spenat i en lätt smord ugnssäker form.
  4. Äggstanning: Vispa samman äggen med mjölken. Blanda i riven ost, gärna färskriven parmesanost och krydda med salt. Häll äggstanningen över makaronerna.
  5. Grädda i ca 35 min. Servera makaronipuddingen med en tomatsallad.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 dl makaroner
  • 1 gul lök
  • 1 msk smör eller margarin
  • 2 pkt tinad, grovhackad bladspenat (à 250 g)
  • 1 tsk salt
  • 2 krm riven muskot
  • 1 krm peppar
Äggstanning
  • 3 ägg
  • 4 dl mjölk
  • 1/2 tsk salt
  • 1 1/2 dl riven ost
Tomatsallad
  • 4 tomater
  • 1 rödlök
Lägg till i inköpslistan