Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Medel

Grön kokoschutney

Tilltalande chutney med ingefära, chilifrukt, citronjuice, honung, riven kokos och persilja. Denna läckra kokoschutney får sin vackra gröna färg från de färska örterna. Servera chutneyn tillsammans med indiska maträtter.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och riv ingefäran fint. Dela och kärna ur chilin. Mixa allt utom kokos, olja och vatten till en slät puré i en matberedare eller med stavmixer.
  2. Blanda i kokos, olja, vatten och salt, fortsätt att mixa tills det går ihop. Smaka av och späd ev ut chutneyn med lite mer vatten.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 6 1/2 cm ingefära
  • 4 gröna chilifrukter (t ex spansk peppar)
  • 4 krukor färsk koriander
  • 1 kruka mynta eller persilja
  • 1/2 vitlöksklyfta
  • 1 1/2 dl färskpressad lime- eller citronjuice
  • rivet skal av 1 lime
  • 0,8 dl honung
  • 1 påse riven kokos (à 250 g)
  • 2 1/2 dl olja
  • 2 1/2 dl vatten
  • 1 tsk salt
Lägg till i inköpslistan
Så handlar du snabbare