Grön curry med aubergine och kokosmjölk

Grön curry med aubergine och kokosmjölk är en krämig vardagsmiddag som för smaklökarna till Asien tack vare citrongräs, ingefära och thaibasilika. Servera gärna med jasminris.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2025

Ingredienser
4 portioner
Curry
3 citrongräs
1 msk finhackad ingefära
2 gula lökar
2 msk grön currypasta
4 msk neutral rapsolja
2 förp kokosmjölk (à 400 ml)
3 msk fisksås
2 aubergine (à 300 g)
1/2 tsk salt
100 g färsk spenat
1 kruka thaibasilika
4 portioner jasminris
1 lime
Gör så här
00:20:00
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3118 KJ / 750 kCal
Fett48 g
Salt4.2 g
Kolhydrater64 g
Protein12 g
Kommentarer
6 stGod och smakrik curry. Nästa gång lägger jag till något med lite tydligare konsistens än aubergine.
Kajsa
Smaken helt okej thai men efter spenaten blev det slajmigt.
Mira
Jag älskar aubergine men i den här rätten blev den bara mjuk och mosig. Såsen hade dock god smak, men kommer inte att göra om den.
Karolina
Färgglad och god, sting med ingefäran och citrongräset. Aubergine är tyvärr inte min favorit med funkade här.
Nina
Vacker rätt men detta recept kan man skippa, ingen i familjen gillade det. Smakerna passade inte ihop enligt oss.
Marie
Efter att spenaten tillsattes förlorades den goda typiska thailändska smaken. Det blev konstigt krämigt.
Ulrika