Grön curry med aubergine och kokosmjölk

Grön curry med aubergine och kokosmjölk är en krämig vardagsmiddag som för smaklökarna till Asien tack vare citrongräs, ingefära och thaibasilika. Servera gärna med jasminris.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2025

Ingredienser
4 portioner
Curry
3 citrongräs
1 msk finhackad ingefära
2 gula lökar
2 msk grön currypasta
4 msk neutral rapsolja
2 förp kokosmjölk (à 400 ml)
3 msk fisksås
2 aubergine (à 300 g)
1/2 tsk salt
100 g färsk spenat
1 kruka thaibasilika
4 portioner jasminris
1 lime
Gör så här
00:20:00
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3118 KJ / 750 kCal
Fett48 g
Salt4.2 g
Kolhydrater64 g
Protein12 g
Kommentarer