Grön curry med aubergine och kokosmjölk

0 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Grön curry med aubergine och kokosmjölk

Grön curry med aubergine och kokosmjölk är en krämig vardagsmiddag som för smaklökarna till Asien tack vare citrongräs, ingefära och thaibasilika. Servera gärna med jasminris.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2025

En oval gryta fylld med krämig aubergine- och spenatgryta toppad med thaibasilika och en skål med lime vid sidan av.

Ingredienser

4 portioner

Curry

3 citrongräs
1 msk finhackad ingefära
2 gula lökar
2 msk grön currypasta
4 msk neutral rapsolja
2 förp kokosmjölk (à 400 ml)
3 msk fisksås
2 aubergine (à 300 g)
1/2 tsk salt
100 g färsk spenat
1 kruka thaibasilika
4 portioner jasminris
1 lime

Gör så här

00:20:00
00:10:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi3118 KJ / 750 kCal
Fett48 g
Salt4.2 g
Kolhydrater64 g
Protein12 g

Testa liknande recept

  • Gryta med grön curry, tofu och nudlar
    Betyg 3.5 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Crispy rice salad – Nam kaho tod
    Betyg 3.7 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Nyckelhålsmärkt.
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Vegetarisk thaicurrysoppa
    Betyg 3.3 av 5.25 personer har röstat
    Receptet har 6 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad