Grön ärtsoppa med mynta
Att frysta gröna ärter kan bli till en sådan läcker soppa är lite av ett mysterium. Men gott blir det, särskilt med myntans friska smak. Soppan är toppen som förrätt såväl ljummen som kall. Extra fin att se på blir den serverad i genomskinliga små glas eller skålar.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2014
Ingredienser
8 portioner
1 gul lök
2 msk smör
1 msk vetemjöl
6 dl vatten
1 1/2 msk konc kycklingfond
2 1/2 dl matlagningsgrädde
2 krm salt
1 krm peppar
4 dl frysta gröna ärtor
1 msk hackad mynta
1 msk färskpressad citronjuice
För alla
Gör glutenfri: Uteslut vetemjöl och smör. Red i stället den kalla vätskan med majsstärkelse, Maizena, utrörd i lite kallt vatten (så kallad toppredning).
Gör laktosfri: Använd laktosfria produkter av grädde och matfett. Kontrollera fonden.
Gör mjölkproteinfri: Byt grädden mot ris-, havre- eller soja-baserad gräddersättning och använd mjölkfritt matfett. Kontrollera fonden.
Gör äggfri: Kontrollera fonden.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi472 KJ / 113 kCal
Fett8 g
Salt1.92 g
Kolhydrater6 g
Protein3 g
Kommentar
Hur mycket blir detta ungefär i dl när det är klart? (receptet för 8 personer)
Linnéa
2023-03-15Hej Linnéa! Ursäkta jättesent svar. Det blir ca 10-12 dl soppa. Hälsningar Elina
Redaktionen
2023-07-04