Grön ärtsoppa med mynta

14
0
Grön ärtsoppa med mynta

Att frysta gröna ärter kan bli till en sådan läcker soppa är lite av ett mysterium. Men gott blir det, särskilt med myntans friska smak. Soppan är toppen som förrätt såväl ljummen som kall. Extra fin att se på blir den serverad i genomskinliga små glas eller skålar.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2014

Grön ärtsoppa med mynta

Ingredienser

8 portioner
1 gul lök
2 msk smör
1 msk vetemjöl
6 dl vatten
1 1/2 msk konc kycklingfond
2 1/2 dl matlagningsgrädde
2 krm salt
1 krm peppar
4 dl frysta gröna ärtor
1 msk hackad mynta
1 msk färskpressad citronjuice

För alla

Gör glutenfri: Uteslut vetemjöl och smör. Red i stället den kalla vätskan med majsstärkelse, Maizena, utrörd i lite kallt vatten (så kallad toppredning).
Gör laktosfri: Använd laktosfria produkter av grädde och matfett. Kontrollera fonden.
Gör mjölkproteinfri: Byt grädden mot ris-, havre- eller soja-baserad gräddersättning och använd mjölkfritt matfett. Kontrollera fonden.
Gör äggfri: Kontrollera fonden.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

14

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 472 KJ / 113 kCal
Fett 8 g
Salt 192 g
Kolhydrater 6 g
Protein 3 g
Läs mer om näringsvärden