Grön ärtsoppa med julkorvsfrikadeller

Ärtsoppa av gröna ärtor med gul lök, grädde, persilja och frikadeller av rå julkorv. Spritsa små köttbullar av korven och sjud i buljong. Buljongen är också basen i soppan. Koka lök, frysta gröna ärter och bladpersilja och mixa till en slät ärtsoppa. Servera med korvbitarna. Enkelt och gott!

Ingredienser
8 portioner
12 dl kycklingbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
ca 400 g rå julkorv
Grön ärtsoppa
1 gul lök
1 msk rapsolja
2 dl vispgrädde
250 g gröna ärtor
1 kruka bladpersilja
flingsalt och svartpeppar
Gör så här
00:02:00
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1101 KJ / 264 kCal
Fett22.7 g
Kolhydrater6.8 g
Protein7.7 g
Kommentar
Fungerar också bra med salsiccia-färs till frikadeller när en inte gillar julkorv!
Christina
2024-12-28