Grön ärtsoppa med julkorvsfrikadeller

2
0
Grön ärtsoppa med julkorvsfrikadeller

Ärtsoppa av gröna ärtor med gul lök, grädde, persilja och frikadeller av rå julkorv. Spritsa små köttbullar av korven och sjud i buljong. Buljongen är också basen i soppan. Koka lök, frysta gröna ärter och bladpersilja och mixa till en slät ärtsoppa. Servera med korvbitarna. Enkelt och gott!

Grön ärtsoppa med julkorvsfrikadeller

Ingredienser

8 portioner
12 dl kycklingbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
ca 400 g rå julkorv

Grön ärtsoppa

1 gul lök
1 msk rapsolja
2 dl vispgrädde
250 g gröna ärtor
1 kruka bladpersilja
flingsalt och svartpeppar

För alla

Läs noga innehållsförteckningen på buljongen och julkorven. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havre-, soja- eller risalternativ.

Gör så här

Tips

Frikadellerna passar även bra med grönkåls- eller spenatsoppa.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1101 KJ / 264 kCal
Fett 22.7 g
Kolhydrater 6.8 g
Protein 7.7 g
Läs mer om näringsvärden