Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Grön ärtsoppa med julkorvsfrikadeller

Ärtsoppa av gröna ärtor med gul lök, grädde, persilja och frikadeller av rå julkorv. Spritsa små köttbullar av korven och sjud i buljong. Buljongen är också basen i soppan. Koka lök, frysta gröna ärter och bladpersilja och mixa till en slät ärtsoppa. Servera med korvbitarna. Enkelt och gott!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp buljongen. Fyll en spritspåse med korvsmeten från julkorven.
  2. Forma små frikadeller direkt från spritspåsen ner i den sjudande buljongen. Sjud dem 2-3 minuter. Plocka upp frikadellerna med en hålslev och lägg dem på en tallrik.
  3. Soppa: Skala och hacka löken. Fräs den i oljan. Häll på frikadellbuljongen. Koka ca 10 minuter.  Tillsätt grädden och koka upp. Häll i ärterna och grovt plockad persilja. Mixa soppan så att den blir slät. Koka upp och smaksätt med salt och peppar.
  4. Lägg ner frikadellerna i soppan och låt dem bli varma.

För alla

Läs noga innehållsförteckningen på buljongen och julkorven. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havre-, soja- eller risalternativ.

Tips

Frikadellerna passar även bra med grönkåls- eller spenatsoppa.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 12 dl kycklingbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
  • ca 400 g rå julkorv
Grön ärtsoppa
  • 1 gul lök
  • 1 msk rapsolja
  • 2 dl vispgrädde
  • 250 g gröna ärter
  • 1 kruka bladpersilja
  • flingsalt och svartpeppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1101 kJ / 264 kCal