Grön ärtbrûlée | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Grön ärtbrûlée

Ljuvlig grön ärtbrûlée med ingefära, vispgrädde, mjölk och äggulor. Du toppar brûléen med ett lätt ärtskum av gröna ärter, mjölk, persilja, salt och peppar. Servera tillsammans med sesamsticks som du bakat själv.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 125°C.
  2. Skala och riv ingefäran fint.
  3. Mixa ärter, grädde, mjölk, äggulor och ingefära i en matberedare eller med stavmixer. Sila genom en nätsil. Tillsätt salt.
  4. Häll smeten i 6 ugnssäkra portionsformar (för 6 port). Ställ formarna i en långpanna och häll på hett vatten. Tillaga i ugnen i 40-60 minuter, tills brûléerna stelnar. Låt svalna. Kan förberedas hit.
  5. Vid servering: Sätt ugnen på 125°C. Värm brûléerna i 5-10 minuter.
  6. Ärtskum: Mixa alla ingredienser till skummet. Sila genom en nätsil. Värm till ca 40°C. Mixa precis i ytan till ett skum med en stavmixer. Lättast är att göra det i omgångar.
  7. Fördela skummet på brûléerna och servera med Sesamsticks.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 150 g frysta, tinade ärter (150 g motsvarar ca 2 dl)
  • 5 cm ingefära
  • 1 dl vispgrädde
  • 1/2 dl mjölk
  • 6 äggulor
Ärtskum
  • 200 g frysta, tinade ärter
  • 2 dl mjölk
  • 1 msk hackad persilja
  • salt
  • peppar
Lägg till i inköpslistan