Grillspett på karré med het gurka i baguette | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Grillspett på karré med het gurka i baguette

Grillspett på karré är goda spett att servera i baguette med grillad paprika och snabbinlagd gurka med sting av chili. Lägg in gurkan i ättika, socker, salt och chiliflakes och låt stå. Grilla karréspetten under tiden. Fläskkarré är riktigt gott grillkött som blir saftigt och smakrikt.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skiva gurkan tunt med osthyvel.
  2. Blanda ättiksprit, socker, salt och chiliflakes tills sockret löst sig.
  3. Lägg gurkan i lagen och låt stå minst 10 minuter. Blanda sedan i persiljan.
  4. Dela och kärna ur paprikorna och skär dem i grova bitar. Grilla karréspetten ca 3 minuter på varje sida och paprikorna tills de fått fin färg.
  5. Dela baguetten i 4 delar (för 4 port), snitta upp och grilla dem. Fyll dem sedan med sallad, cottage cheese, paprika, grillspett och toppa med den heta gurkan.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri cottage cheese och blanda ev i oliver och lite laktosfri fetaost.
Gör mjölkproteinfri: byt ut cottage cheese till en mjölkproteinfri färskost.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 liten gurka
  • 2 msk ättiksprit (12 %)
  • 2 msk strösocker
  • 1 tsk flingsalt med jod
  • 1 tsk red hot chiliflakes
  • 2 msk hackad persilja
  • 2 gula paprikor
  • 2 röda paprikor
  • 4 grillspett av karré
  • 1 baguette
  • 1 huvudsallad
  • 250 g cottage cheese med feta och oliv
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2107 kJ / 504 kCal