Karins sherrysill

Betyg 4.4 av 5.
7 personer har röstat
5
Karins sherrysill

Karins sherrysill är sillfiléer som fått sin goda smak av sherry, tomatjuice och rödlök. Sillen passar perfekt till julbordet, påskbuffen, midsommar eller varför inte till vardagsmiddagen?

Ett recept från:
Buffé nr 12, 1998

Karins sherrysill

Ingredienser

4 portioner
4 urvattnade sillfiléer

Ättikslag

1 dl ättiksprit (12%)
2 dl strösocker
3 dl tomatjuice
2 msk torr sherry

Garnering

finhackad rödlök

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.4 av 5.
7 personer har röstat

Kommentarer

Finhackad dill..inte ditt..

Anna

2019-12-20

Använder alltid en blandning av passerade tomater och tomatpuré till denna sill, dessutom finhackad ditt och grovmalen svartpeppar. Ungefär 2 dl passerade tomater och 1 dl tomatpure.

Anna

2019-12-20

Har gjort denna sill till jul sen 98 och den är helt underbar, alla gillar den

Maria

2008-12-07

Testa liknande recept

Den godaste julsillen
Betyg 3 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Inlagd örtsill
Betyg 3.7 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Apelsinsill
Betyg 2.1 av 5.
40 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Löksill med dill
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Matjessill med chili och sherry
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grillad sill
Betyg 3.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga