Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Karins sherrysill

Karins sherrysill är sillfiléer som fått sin goda smak av sherry, tomatjuice och rödlök. Sillen passar perfekt till julbordet, påskbuffen, midsommar eller varför inte till vardagsmiddagen?

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 1998
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Rör ihop lagen. Låt sillfiléerna ligga i lagen i minst ett dygn.
  2. Ta upp och skär sillen i bitar. Servera med lagen och garnera med finhackad rödlök.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 urvattnade sillfiléer
Ättikslag
  • 1 dl ättiksprit (12%)
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl tomatjuice
  • 2 msk torr sherry
Garnering
  • finhackad rödlök
Lägg till i inköpslistan