Grilled cheese med nässlor och primörsallad

Grilled cheese med nässlor är en vårig twist på klassikern. Den går fort att tillaga och är omtyckt av alla. Serveras tillsammans med en primörsallad och blir då en perfekt lunch eller lyxig kvällsmacka.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2025

Ingredienser
4 portioner
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
4 msk smör
150 g nässlor (rensade och sköljda eller färsk bladspenat)
2 msk vatten
salt
peppar
300 g riven mild ost (t ex Gouda)
8 skivor vitt surdegsbröd
3 msk olivolja
150 g sockerärtor
8 rädisor
1 förp rucola (à 65 g)
3 msk grekisk- eller turkisk yoghurt (10%)
1 tsk torkad oregano
1 msk rödvinsvinäger
2 krm salt
2 krm svartpeppar
Gör så här
00:05:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2797 KJ / 666 kCal
Fett43 g
Salt3.2 g
Kolhydrater39 g
Protein29 g
Kommentarer