Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Medel

Grilldip

Kryddiga och söta smaker möts i en ljuvlig och exotisk grilldipp. Saften från ananas och honung bidrar med sötma medan ingefära och tabasco gör att det blir lite drag i dippen som passar utmärkt på ljumna grillkvällar.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 1997
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda soja, ananasspad, honung och majsstärkelse i en kastrull. Låt blandningen koka upp under omrörning.
  2. Smaksätt med pressad vitlök, färsk riven ingefära och tabasco.
  3. Häll upp såsen i små skålar till var och en. Såsen kan serveras varm eller kall.
  4. Servera gärna till Grillspett med fläskfilé och grönsaker.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 dl japansk soja
  • 1 dl ananasspad
  • 1 msk honung
  • 1 tsk maizena majsstärkelse
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 msk färskriven ingefära eller malen ingefära (1 msk färskriven motsvarar 1 tsk malen)
  • några droppar tabasco
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?