Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Tomat- och plommonsalsa med pumpakärnor

Fruktig salsa som sås till grillat kött. Av solmogna plommon, tomat och salladslök, smaksatt med sweet chili och vitlök. Knapriga pumpafrön att strö över ger smaklökarna något gott att bita i. Särskilt god sås som tillbehör till grillat kött penslat med hoisinsås som glaze.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dela, krama ur kärnorna och tärna tomaterna. Dela, kärna ur och tärna plommonen. Ansa och strimla salladslöken tunt. Skala och finhacka vitlöken.
  2. Blanda grönsakerna och plommonen med olivolja och sweet chili. Smaksätt med salt och peppar.
  3. Rosta pumpakärnorna i en torr het panna. Smaksätt med salt mot slutet. Strö pumpakärnorna över salsan.
  4. Till servering: Servera med grillad US Beef Flankstek (Flank Steak) och Hoisinglaze.

För alla

Kontrollera noga innehållet i hoisinglazen. I övrigt är salsan fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 4 tomater
  • 4 mogna plommon
  • 4 salladslökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 3 msk olivolja
  • 3 msk sweet chilisås
  • salt och svartpeppar
  • 1 dl pumpakärnor
Till servering
  • US Beef flankstek
  • hoisinglaze (se länk nedan)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1366 kJ / 326 kCal