Grillbröd med paprikayoghurt | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Grillbröd med paprikayoghurt

Små, goda bröd som du gräddar på grillen. Samtidigt grillar du ett par röda paprikor och blandar med persilja, vitlök, citron och krämig grekisk yoghurt. Servera brödet ihop med yoghurten och förnya dina grillkvällar.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 små portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Grillbröd: Smula jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och rör tills jästen löst sig. Blanda i olivolja, salt och mjöl. Arbeta ihop till en deg. Häll lite olivolja på degen och vänd runt så att den blir oljad runt om.
  2. Låt jäsa övertäckt med bakduk ca 1 timme i rumstemperatur.
  3. Ta upp degen på mjölad bänk och dela i 4 eller 8 bitar. Forma dem till runda bullar. Låt dem jäsa på mjölad bänk övertäckta med bakduk ca 30 minuter i rumstemperatur. Kavla eller platta ut degen till tunna kakor och nagga dem med en gaffel.
  4. Pensling: Pensla med lite olivolja och strö på flingsalt.
  5. Grädda bröden på grillen tills de blåser upp sig lite, ca 1 minut. Vänd bröden och grädda dem färdigt 1 1/2-2 minuter beroende på värmen.  
  6. Yoghurt: Hacka paprika och persilja grovt. Skala och riv vitlöken fint. Riv det yttersta skalet av citronen.
  7. Blanda paprika, persilja, vitlök och citronskal med yoghurt. Smaka av med salt, peppar och några droppar citronsaft.
  8. Servera brödet med paprikayoghurt.

För alla

Fri från ägg men innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt yoghurt mot mjölkproteinfritt ersättningsalternativ.

Ingredienser

Portioner: 8 små
Grillbröd
  • ca 15 g färsk jäst (15 g motsvarar ca 1 msk)
  • 2 1/2 dl kallt vatten
  • 1 msk olivolja (+ extra på degen)
  • 1 tsk flingsalt
  • ca 5 dl vetemjöl (5 dl motsvarar ca 300 g)
Pensling
  • olivolja
  • flingsalt
Paprikayoghurt
  • 2 grillade paprikor
  • 1 kruka bladpersilja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 citron
  • 2 dl grekisk yoghurt (10%)
  • salt och svartpeppar
Lägg till i inköpslistan