Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Bröd på grillen

Bröd på grillen är en makalöst gott brödrecept för dig som utmaningar i köket. Matbrödets deg består av klassiska brödingredienser som jäst, vetemjöl och vatten. Hemligheten med detta bröd är tillagningen och det gör detta bröd till en succé.

Detta är ett recept från Buffé nr 7, 1999
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Smula jästen i en bunke. Lös den i ljummet vatten. Tillsätt salt och knappt hela mängden vetemjöl. Arbeta samman till en deg. Ta upp på mjölat bakbord. Knåda igenom degen och känn att den är smidig.
  2. Dela i ca 10 lika stora bitar och rulla dem till bullar (för 10 st). Låt jäsa under handduk i 30 minuter på mjölat underlag.
  3. Kavla ut varje bulle till en platt rund tunn kaka. Lägg kakorna på grillen, nedersta falsen, i ca 1 minut.
  4. Vänd bröden och låt dem baka färdigt tills de blåser upp sig lite. Det tar 1 1/2-2 minuter beroende på värmen.
  5. Lägg bröden i en handduk tills de ska serveras.

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg. Innehåller gluten.

Ingredienser

Portioner: 10 st
  • 1/4 paket jäst
  • 2 1/2 dl ljummet vatten
  • 1/2 tsk salt
  • 6 dl vetemjöl (knappt)
Lägg till i inköpslistan