Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Grillat vildsvin med ljumna sommarprimörer och hjortronchutney

En rustik grillrätt fullproppad med härliga smaker. Den grillade vildsvinsfilén smaksätts med ingefära, vitlök, apelsin, soja och honung och serveras med fräscha sommarprimörer samt sötsyrlig hjortonchutney med sting!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Marinad: Skala ingefära och vitlök, riv ingefäran och finhacka vitlöken. Skölj apelsinen, riv skalet och pressa ur saften.
  2. Blanda ihop marinaden. Lägg köttet i en påse och häll på marinaden och förslut påsen. Låt ligga i kylskåp minst två timmar. Lägg köttet i rumstemperatur en timme innan tillagning.
  3. Chutney: Tina hjortronen om de är frysta. Skala och hacka löken fint. Dela, kärna ur och finhacka chilin.
  4. Fräs löken i oljan i en kastrull. Rör ner curryn och låt den fräsa med en stund. Blanda ner hjortron, chili, socker, vin och ingefära, låt koka ihop ca 30 min. Smaka av med salt och peppar, låt svalna.
  5. Sommarprimörer: Skölj potatisen. Koka potatisen och häll av den.
  6. Skölj alla grönsaker noggrant. Skär bort blasten på morötterna och rädisorna. Dela morötterna på längden, dela rädisorna och salladslök i halvor. Ansa haricots verts.
  7. Grillning: Lägg kol i halva grillen, tänd på och låt det bli en fin glöd.
  8. Lägg på köttet och grilla det tills det fått en fin grillyta runt om. Lägg sedan köttet på den delen av grillen där det inte är någon glöd. Stoppa in en grilltermometer och lägg på locket. Grilla tills innertemperaturen är 70°C. Låt vila 10-15 min inlindat i fuktat bakplåtspapper.
  9. Sommarprimörer: Medan köttet vilar, hetta upp en wokpanna, muurikka eller vanlig stekpanna med en skvätt rapsolja. Fräs potatis och morötter ca 10 minuter, salta och peppra ordentligt. Tillsätt löken, haricots verts och fortsätt röra runt tills haricots verts och morötter mjuknat. Stäng av värmen och tillsätt balsamvinäger, rädisor och oregano, vänd ner ruccolan. Smaka av och tillsätt eventuellt mer salt och peppar.
  10. Skär köttet i skivor och servera med sommarprimörer och hjortronchutney.

Receptet är skapat av Foodfreak.se – tredjepristagare i Årets Grillmästare 2014 här på ICA.se. Orginalreceptet finns på http://jagaochlaga.com/2018/11/09/grillad-vildsvinsfile-med-hjortronchutney/

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Lägg morötter och potatis i vatten ca 10 min innan du tvättar dem, så blir det mycket lättare att tvätta av dem innan tillagning.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 900 g vildsvinsfilé
Marinad
  • 3 cm färsk ingefära
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 apelsin
  • 1/2 dl rapsolja
  • 2 msk honung
  • 1 msk kinesisk soja
  • 1/2 tsk paprikapulver
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
Hjortronchutney
  • 400 g hjortron
  • 1 gul lök
  • 1/2 chili (t ex spansk peppar)
  • 1 msk rapsolja
  • 1 tsk curry
  • 4 msk strösocker
  • 2 msk vitt vin eller vitt matlagningsvin
  • 1 msk riven, färsk ingefära
  • salt och peppar
Sommarprimörer
  • 800 g små färskpotatisar
  • 8 späda, färska morötter
  • 10 rädisor
  • 125 g salladslök
  • 150 g haricots verts
  • 3 msk rapsolja
  • salt och peppar
  • 2 msk vit balsamvinäger
  • 3 kvistar färsk oregano
  • 65 g ruccola
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2213 kJ / 530 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer