Grillat vildsvin med ljumna sommarprimörer och hjortronchutney

37
1
Grillat vildsvin med ljumna sommarprimörer och hjortronchutney

En rustik grillrätt fullproppad med härliga smaker. Den grillade vildsvinsfilén smaksätts med ingefära, vitlök, apelsin, soja och honung och serveras med fräscha sommarprimörer samt sötsyrlig hjortonchutney med sting!

Grillat vildsvin med ljumna sommarprimörer och hjortronchutney

Ingredienser

6 portioner
900 g vildsvinsfilé

Marinad

3 cm färsk ingefära
1 vitlöksklyfta
1/2 apelsin
1/2 dl rapsolja
2 msk honung
1 msk kinesisk soja
1/2 tsk paprikapulver
1 tsk salt
1 krm peppar

Hjortronchutney

400 g hjortron
1 gul lök
1/2 chili (t ex spansk peppar)
1 msk rapsolja
1 tsk curry
4 msk strösocker
2 msk vitt vin eller vitt matlagningsvin
1 msk riven, färsk ingefära
salt och peppar

Sommarprimörer

800 g små färskpotatisar
8 späda, färska morötter
10 rädisor
125 g salladslök
150 g haricots verts (bönor)
3 msk rapsolja
salt och peppar
2 msk vit balsamvinäger
3 kvistar färsk oregano
65 g rucola

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Receptet är skapat av Foodfreak.se – tredjepristagare i Årets Grillmästare 2014 här på ICA.se. Orginalreceptet finns på http://jagaochlaga.com/2018/11/09/grillad-vildsvinsfile-med-hjortronchutney/

Tips

Lägg morötter och potatis i vatten ca 10 min innan du tvättar dem, så blir det mycket lättare att tvätta av dem innan tillagning.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

37

Kommentar

Ragna

2020-09-19

Den bästa måltiden jag har gjort i hela mitt liv- i dag försöker jag igen!

Redaktionen ICAse

2020-09-21

Wow Ragna! Låter som du fick ytterligare en toppen måltid. Hälsningar Ulrika

Näringsvärde per portion

Energi 2213 KJ / 530 kCal
Fett 208 g
Salt 18 g
Kolhydrater 435 g
Protein 362 g
Läs mer om näringsvärden