Grillat vildsvin med ljumna sommarprimörer och hjortronchutney

En rustik grillrätt fullproppad med härliga smaker. Den grillade vildsvinsfilén smaksätts med ingefära, vitlök, apelsin, soja och honung och serveras med fräscha sommarprimörer samt sötsyrlig hjortonchutney med sting!

Ingredienser
6 portioner
900 g vildsvinsfilé
Marinad
3 cm färsk ingefära
1 vitlöksklyfta
1/2 apelsin
1/2 dl rapsolja
2 msk honung
1 msk kinesisk soja
1/2 tsk paprikapulver
1 tsk salt
1 krm peppar
Hjortronchutney
400 g hjortron
1 gul lök
1/2 chili (t ex spansk peppar)
1 msk rapsolja
1 tsk curry
4 msk strösocker
2 msk vitt vin eller vitt matlagningsvin
1 msk riven, färsk ingefära
salt och peppar
Sommarprimörer
800 g små färskpotatisar
8 späda, färska morötter
10 rädisor
125 g salladslök
150 g haricots verts (bönor)
3 msk rapsolja
salt och peppar
2 msk vit balsamvinäger
3 kvistar färsk oregano
65 g rucola
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Receptet är skapat av Foodfreak.se – tredjepristagare i Årets Grillmästare 2014 här på ICA.se. Orginalreceptet finns på http://jagaochlaga.com/2018/11/09/grillad-vildsvinsfile-med-hjortronchutney/
Tips
Lägg morötter och potatis i vatten ca 10 min innan du tvättar dem, så blir det mycket lättare att tvätta av dem innan tillagning.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2213 KJ / 530 kCal
Fett20.8 g
Salt1.8 g
Kolhydrater43.5 g
Protein36.2 g
Kommentar
Den bästa måltiden jag har gjort i hela mitt liv- i dag försöker jag igen!
Ragna
2020-09-19Wow Ragna! Låter som du fick ytterligare en toppen måltid. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2020-09-21