Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Osttallrik med portvinskokt päron och hjortronröra

En delikat förrätt, lika passande på buffébordet. Med dina valda ostsorter serverar du portvinskokta päronhalvor och en söt hjortronröra, den perfekta kombinationen av sött och salt!

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2004
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och klyfta päronet. Låt päronet sjuda i portvin och socker tills det blir mjukt.
  2. Sila lagen och låt den koka tills halva mängden vätska återstår. Blanda päronklyftor med lagen och låt stå och kallna.
  3. Hjortronröra: Koka hjortronen med vaniljstång och socker i ca 20 minuter. Låt svalna.
  4. Servera hjortronröran och de portvinskokta päronen med goda ostar.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör mjölkfri: välj tofu eller annat mjölkfritt ostalternativ.

Ingredienser

Portioner: 4
  • några valfria dessertostar, t ex camenbert, ädelost och getost
  • 1 fast päron
  • 2 dl portvin
  • 1 msk strösocker
Hjortronröra
  • 500 g hjortron
  • 1 vaniljstång
  • 2 1/2 dl strösocker
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?