Osttallrik med portvinskokt päron och hjortronröra

Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
0
Osttallrik med portvinskokt päron och hjortronröra

En delikat förrätt, lika passande på buffébordet. Med dina valda ostsorter serverar du portvinskokta päronhalvor och en söt hjortronröra, den perfekta kombinationen av sött och salt!

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2004

Osttallrik med portvinskokt päron och hjortronröra

Ingredienser

4 portioner
några valfria dessertostar, t ex camenbert, ädelost och getost
1   fast päron
2 dl  portvin
1 msk  strösocker

Hjortronröra

500 g  hjortron
1   vaniljstång
2 1/2 dl  strösocker

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör mjölkfri: välj tofu eller annat mjölkfritt ostalternativ.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Dadelkompott med portvin och ost
Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Hjortronconsommé med tillbehör
Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Varma hjortron
Betyg 3.3 av 5.
7 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Hjortronsylt
Betyg 4.3 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Norrländsk duo2 – grillat tunnbröd med hjortron och brie
Betyg 3.6 av 5.
31 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Snurror med Västerbottensost och pistagnötter
Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga