Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Plommon-Karameller

Plommon-karameller med en smakkombination som definitivt kommer att uppskattas av dina gäster. Saftiga bitar av sidfläsk sveps in i en salig marinad bestående av vitlök, vinäger, honung och katrinplommonpuré. Charmigt och delikat!

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Rör ihop katrinplommonpuré, vinäger, honung, vitlök och salt till en sås.
  3. Skär bort svålen och en del av fettkappan på fläsket. Skär bitarna längs med (skikten) på mitten i 4 bitar (för 8 port) som blir 1-2 cm höga.
  4. Lägg fläskbitarna med den skurna sidan/fettsidan uppåt. Pensla generöst med plommonsås. Ställ ca 30 minuter i ugnen. Pensla flera gånger med såsen.
  5. Ta ut och låt svalna. Ställ kallt i minst 4 timmar. Förbered hit.
  6. Sätt ugnen på grill, 250°C. Skär fläsket i ca 2 cm stora tärningar och lägg dem på en ugnsplåt. Gratinera i 6-8 minuter, till fin färg. Lägg upp på fat. Servera med cocktailpinnar eller liknande då bitarna blir knäckigt kladdiga - och underbart goda!

Ingredienser

Portioner: 8
  • 1 burk katrinplommonpuré (à 135 g)
  • 3 msk vitvinsvinäger
  • 3 msk honung
  • 1/2 msk finhackad vitlök
  • 1/2 tsk salt
  • 2 bitar rimmat helt sidfläsk (à 300 g)
  • grovmalen vitpeppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?