Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Smältrabarber med honung och kokos

Smältrabarber med honung och kokos är en lättlagad efterrätt med smak av sommar. Den smälta rabarberns syrlighet tillsammans med citronen balanserar du med honung och en klick vaniljglass eller vaniljsås och toppar med den rostade kokosen.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Rosta kokosen i en torr, het stekpanna tills den fått fin färg. Ta upp kokosen på ett fat och låt kallna.
  2. Skölj och skala eventuellt rabarbern beroende på hur grov den är. Skär rabarbern i ca 3 cm breda bitar. Lägg rabarbern i en kastrull och häll över citronsaft och honung. Låt rabarbern sjuda på svag värme ca 5 min.
  3. Fördela smältrabarbern i glas eller på assietter och strössla den rostade kokosen över.
  4. Till servering: Servera genast med en klick vaniljglass eller tjockt vispad vaniljsås. .

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1/2 dl riven kokos
  • 400 g rabarber
  • saften från 1/2 citron
  • 1 dl flytande honung
Till servering
  • vaniljglass eller vaniljsås
Lägg till i inköpslistan