Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Grillspett med salvia

Grillspett med salvia är ett utomordentligt recept med nya smaker. Fläskkarré varvas med rökt sidfläsk och lagerblad på grillspett och penslas med kryddig salvia- och vitlöksolja. Servera med härlig rapsaioli.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär fläskkarrén i 2–3 cm stora bitar.
  2. Blanda 1/3 av oljan med salt och peppar i en bunke. Lägg i fläskkarrén och rör om.
  3. Skär sidfläsket i 3 cm breda bitar.
  4. Trä upp kött, fläsk och lagerblad på grillspetten.
  5. Skala och pressa vitlöken. Blanda den med salvian och resten av oljan.
  6. Grilla spetten runt om ca 10 minuter. Pensla på vitlöksoljan.
  7. Servera med Rapsaioli och gärna rostade grönsaker med oliver samt grillade citronhalvor.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Rapsaioli: Fri från gluten, laktos och mjölkprotein. Innehåller ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g fläskkarré i bit
  • 3 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 4 skivor varmrökt sidfläsk (à 200 g)
  • 12 lagerblad
  • 4 grillspett
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk färsk, hackad salvia
Lägg till i inköpslistan