Grillat medelhavsgrönt | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Grillat medelhavsgrönt

Grillat medelhavsgrönt, ett smarrigt tillbehör till kött och fisk som du ganska snabbt lagar ihop. Stekt paprika och zucchin i, som smaksätts med vitlök och citron, blir ett nyttigt och gott komplement till middagen.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2003
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär paprikan i lite grova bitar. Skär zucchinin i 1/2 cm tjocka skivor.
  2. Hetta upp en stekpanna med några msk olja från den grillade paprikan och stek zucchiniskivorna hastigt.
  3. Blanda paprika, zucchini, salvia, vitlök och citronjuice. Salta och peppra. Servera till fläskkotletter och stekt potatis.

De föreslagna tillbehören ingår i näringsberäkningen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 burk grillad paprika (à 290 g)
  • 1 zucchini
  • 1/2 dl strimlad färsk salvia
  • 1 msk finhackad vitlök
  • 2 msk citronjuice
  • salt
  • svartpeppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2248 kJ / 537 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden