Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Medelhavsgratäng med fläskytterfilé

Den här medelhavsgratängen är både en fröjd för ögat och för smaklökarna. Smakerna från zucchini, rödlök, potatis, paprika, tomat och färsk oregano berikas i värmen från ugnen och serveras med saftig fläskytterfilé.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Skala potatis, lök och vitlök. Skär potatisen i tunna skivor, löken i ringar och hacka vitlöken. Dela och kärna ur paprikorna, skiva dem, zucchinin och tomaterna.
  3. Blanda vitlöken med oljan. Blanda alla grönsaker utom tomaterna med vitlöksoljan, örtkryddan, salt och peppar. Varva grönsakerna med tomaterna i en ugnssäker form.
  4. Sätt in formen mitt i ugnen ca 40 minuter eller tills gratängen är mjuk.
  5. Servera gratängen till stekt fläskytterfilé eller korv.

För alla

Läs noga innehållsförteckningen på korven. I övrigt gluten-, laktos-, mjölkprotein- och äggfri.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g potatis
  • 1 rödlök
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 paprikor
  • 1 zucchini à 300 g
  • 4 tomater
  • 3 msk olivolja
  • 3 msk färsk hackad timjan eller oregano
  • salt och peppar
  • fläskytterfilé eller korv till servering
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1678 kJ / 401 kCal
Läs mer om näringsvärden