Kokt rimmad fläsklägg med rotmos och buljongsås

En älskad husmansrätt! Koka rimmat fläsklägg utan ben med lök, morot, kryddpeppar och lagerblad får du en suverän buljong som tillsammans med smör, senap och persilja blir en smakrik buljongsås. Ett rotmos med betoning på morötter, följt av kålrot och potatis.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2017

Ingredienser
4 portioner
Fläsklägg
1 gul lök
1/2 morot
ca 1200 g benfri rimmad fläsklägg
6 kryddpepparkorn
1 lagerblad
Rotmos
350 g morötter
150 g kålrot
250 g potatis
3 dl buljong från fläskläggen
salt
Buljong till servering
3 dl buljong från fläskläggen
2 msk grov skånsk senap
40 g smör
1 dl hackad kruspersilja
Till servering
grovkornig senap
Gör så här
02:00:00
00:20:00
00:20:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2497 KJ / 597 kCal
Fett26 g
Salt5.27 g
Kolhydrater23 g
Protein64 g
Kommentarer
29 stVarför köpa fläsklägg utan ben det är ju det som sätter en del av smaken tillsammans med kryddor.tessta dom skillnader så förstår ni de olika smakerna 🧑🍳
Christher
Kanske det skulle vara lite mer kryddor i för att balansera smaken på fläskläggen mer kanske rosmarin kan höja det hela
Christher
Tog nästan dubbelt av kålroten.
Yvonne