Kokt rimmad fläsklägg med rotmos och buljongsås

Betyg 4.5 av 5.80 personer har röstat
Receptet har 29 kommentarer
Kokt rimmad fläsklägg med rotmos och buljongsås

En älskad husmansrätt! Koka rimmat fläsklägg utan ben med lök, morot, kryddpeppar och lagerblad får du en suverän buljong som tillsammans med smör, senap och persilja blir en smakrik buljongsås. Ett rotmos med betoning på morötter, följt av kålrot och potatis.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2017

Rimmat fläsklägg med rotmos upplagt på ett fat med bestick bredvid.

Ingredienser

4 portioner

Fläsklägg

1 gul lök
1/2 morot
ca 1200 g benfri rimmad fläsklägg
6 kryddpepparkorn
1 lagerblad

Rotmos

350 g morötter
150 g kålrot
250 g potatis
3 dl buljong från fläskläggen
salt

Buljong till servering

3 dl buljong från fläskläggen
2 msk grov skånsk senap
40 g smör
1 dl hackad kruspersilja

Till servering

grovkornig senap

Gör så här

02:00:00
00:20:00
00:20:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

29 st
  • Köttet blev jättegott. Men rotmoset blev inget bra alls. Ska det verkligen vara så mycket morot i? Det tog 5 timmar att laga. Det tog 15 minuter att äta upp det.

    Annette

  • Varför köpa fläsklägg utan ben det är ju det som sätter en del av smaken tillsammans med kryddor.tessta dom skillnader så förstår ni de olika smakerna 🧑‍🍳

    Christher

  • Kanske det skulle vara lite mer kryddor i för att balansera smaken på fläskläggen mer kanske rosmarin kan höja det hela

    Christher

  • Tog nästan dubbelt av kålroten.

    Yvonne

  • Alldeles för mycket morötter. En morot räcker gott, ersätt det med kålrot. Morotspure är för barn. Köttet blev utmärkt.

    Glenn

  • Jamen det var väl ett trevligt recept. Jag gillade, precis som Pia, konsistensen. Det var väldigt lätt att tugga, det var knappt att jag behövde tandprotesen. Jag ger den 4/5 stjärnor.

    Hannes

  • Det här måste vara ett recept för dom som inte gillar rotmos. "350 g morötter, 150 g kålrot" = morotsmos. Är det skrivfel? Jag gör rotmos utan morötter, utan potatis. Lite morotssmak får jag från morötter som kokar med fläsklägget.

    Lars erik

  • Mycket bra recept passade oss i smak ock konsistens 👍🏻🍽

    Pia

  • Bästa recept, jag tillagade det och mycket mycket gott var det, tyckte vi 2 🥰👍🌹

    Britt-marie

  • Bästa Elisabeth, efter 2 timmars koktid är köttet well done ;-) behövsingen innertemperatur...

    Lars

Näringsvärde per portion

Energi2497 KJ / 597 kCal
Fett26 g
Salt5.27 g
Kolhydrater23 g
Protein64 g

Testa liknande recept

  • Ärtsoppa med fläsk
    Betyg 3.9 av 5.52 personer har röstat
    Receptet har 23 kommentarer
    Receptet tar Över 12 timmar att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Koka fläsklägg med ben
    Betyg 3.5 av 5.274 personer har röstat
    Receptet har 21 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Rimmad honungslackerad fläsklägg
    Betyg 3 av 5.61 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Rotmos med köttkorv
    Betyg 3.8 av 5.36 personer har röstat
    Receptet har 6 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Aladåb på fläsklägg
    Betyg 3.8 av 5.48 personer har röstat
    Receptet har 8 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad