Kokt rimmad fläsklägg med rotmos och buljongsås

En älskad husmansrätt! Koka rimmat fläsklägg utan ben med lök, morot, kryddpeppar och lagerblad får du en suverän buljong som tillsammans med smör, senap och persilja blir en smakrik buljongsås. Ett rotmos med betoning på morötter, följt av kålrot och potatis.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2017

Ingredienser
4 portioner
Fläsklägg
1 gul lök
1/2 morot
ca 1200 g benfri rimmad fläsklägg
6 kryddpepparkorn
1 lagerblad
Rotmos
350 g morötter
150 g kålrot
250 g potatis
3 dl buljong från fläskläggen
salt
Buljong till servering
3 dl buljong från fläskläggen
2 msk grov skånsk senap
40 g smör
1 dl hackad kruspersilja
Till servering
grovkornig senap
Gör så här
02:00:00
00:20:00
00:20:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2497 KJ / 597 kCal
Fett26 g
Salt5.27 g
Kolhydrater23 g
Protein64 g
Kommentarer
29 stKöttet blev jättegott. Men rotmoset blev inget bra alls. Ska det verkligen vara så mycket morot i? Det tog 5 timmar att laga. Det tog 15 minuter att äta upp det.
Annette
Varför köpa fläsklägg utan ben det är ju det som sätter en del av smaken tillsammans med kryddor.tessta dom skillnader så förstår ni de olika smakerna 🧑🍳
Christher
Kanske det skulle vara lite mer kryddor i för att balansera smaken på fläskläggen mer kanske rosmarin kan höja det hela
Christher
Tog nästan dubbelt av kålroten.
Yvonne
Alldeles för mycket morötter. En morot räcker gott, ersätt det med kålrot. Morotspure är för barn. Köttet blev utmärkt.
Glenn
Jamen det var väl ett trevligt recept. Jag gillade, precis som Pia, konsistensen. Det var väldigt lätt att tugga, det var knappt att jag behövde tandprotesen. Jag ger den 4/5 stjärnor.
Hannes
Det här måste vara ett recept för dom som inte gillar rotmos. "350 g morötter, 150 g kålrot" = morotsmos. Är det skrivfel? Jag gör rotmos utan morötter, utan potatis. Lite morotssmak får jag från morötter som kokar med fläsklägget.
Lars erik
Mycket bra recept passade oss i smak ock konsistens 👍🏻🍽
Pia
Bästa recept, jag tillagade det och mycket mycket gott var det, tyckte vi 2 🥰👍🌹
Britt-marie
Bästa Elisabeth, efter 2 timmars koktid är köttet well done ;-) behövsingen innertemperatur...
Lars