Nørrebro curry – grillmacka med rostbiff, äpple och curry
Currymajonnäs, äpple och rostbiff är en fantastisk trio som ryms i denna grillade macka. Lite rostad lök lyfter den ett snäpp till – extra gott blir det om du rostar din egen.
Ingredienser
4 portioner
1/2 förp pickles (à 390 g)
1 dl majonnäs
1 tsk curry
salt och svartpeppar
1 rött äpple
8 skivor energi bröd
8 skivor rostbiff
1/2 dl rostad lök
För alla
Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd och glutenfri rostad lök.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.
Gör så här
Tips
Rosta din egen lök.
Skala och skiva 2 gula lökar och blanda dem med 1 msk majsstärkelse. Hetta upp 1 ½ dl olja i en kastrull. Lägg i löken i omgångar. När den fått fin färg, lyft upp den med en hålslev och låt rinna av och svalna på hushållspapper. Receptet är för 4 portioner.
Skala och skiva 2 gula lökar och blanda dem med 1 msk majsstärkelse. Hetta upp 1 ½ dl olja i en kastrull. Lägg i löken i omgångar. När den fått fin färg, lyft upp den med en hålslev och låt rinna av och svalna på hushållspapper. Receptet är för 4 portioner.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1892 KJ / 452 kCal
Fett25 g
Salt1 g
Kolhydrater41 g
Protein16 g
Kommentarer