Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Nørrebro curry – grillmacka med rostbiff, äpple och curry

Currymajonnäs, äpple och rostbiff är en fantastisk trio som ryms i denna grillade macka. Lite rostad lök lyfter den ett snäpp till – extra gott blir det om du rostar din egen.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Hacka picklesen grovt och blanda med majonnäs och curry. Krydda med salt och peppar.
  2. Hyvla äpplet tunt med mandolin eller potatisskalare.
  3. Bred curryremouladen på alla brödskivorna. Fördela rostbiff, äpple och rostad lök på hälften av bröden. Lägg resten av bröden som lock.
  4. Grilla i smörgåsgrill ca 4 minuter.

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd och glutenfri rostad lök.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Tips

Rosta din egen lök.
Skala och skiva 2 gula lökar och blanda dem med 1 msk majsstärkelse. Hetta upp 1 ½ dl olja i en kastrull. Lägg i löken i omgångar. När den fått fin färg, lyft upp den med en hålslev och låt rinna av och svalna på hushållspapper. Receptet är för 4 portioner.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1/2 förp pickles (à 390 g)
  • 1 dl majonnäs
  • 1 tsk curry
  • salt och svartpeppar
  • 1 rött äpple
  • 8 skivor energi bröd
  • 8 skivor rostbiff
  • 1/2 dl rostad lök
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1892 kJ / 452 kCal