Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Basilikayogoat med grillade persikor

Grillade persikor? Ja! Värmen tar fram den söta smaken och gör frukten ännu saftigare, och ännu godare. Servera med krämig basilikayogoat och toppa med rostade mandelflagor. Ät och njut!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Grillad frukt: Halvera frukten och pensla med oljan.
  2. Lägg på grillen tills de har fått fina ränder på båda sidor, eller stek i en stekpanna. Skär i klyftor.
  3. Basilikayogoat: Mixa ihop ingredienserna till basilikayogoaten med hjälp av en stavmixer.
  4. Topping: Lägg upp basilikayoghurt och toppa med grillad frukt, rostade mandelflagor och färsk basilika.

För alla

Innehåller gluten. Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.

Recept och bild i samarbete med Planti.

Ingredienser

Portioner: 4
Grillad frukt
  • 6 persikor eller plommon
  • 1 msk rapsolja
Basilikayogoat
  • 3 dl yogoat vanilj
  • 1/2 kruka basilika
  • 1/2 tsk mald kardemumma
Topping
  • 2 msk rostade mandelflisor
  • färsk basilika
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 739 kJ / 181 kCal