Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Medel

Tomat- och persikosalsa

Till en kryddig köttbit är det urläckert med en svalkande syrlig salsa. I denna tomat- och persikosalsa får tomat och persika karaktär av schalottenlök och rödvinsvinäger.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Halvera och gröp ur kärnorna i tomaterna. Tärna tomatköttet. Dela, kärna ur och tärna persikorna.
  2. Blanda tomat, persikor och lök med olivolja, vinäger och socker. Smaksätt med salt och peppar. Vänd ner persiljan.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 tomater ( 3 tomater motsvarar 12 små tomater)
  • 2 persikor
  • 1 schalottenlök eller salladslök (1 schalottenlök motsvarar 4 salladslökar
  • 2 msk olivolja
  • 1/2 msk rödvinsvinäger
  • 1 msk farinsocker eller vanligt strösocker
  • salt och peppar
  • 2 msk hackad bladpersilja
Lägg till i inköpslistan