Grillade marinerade kycklingfiléer

25
3
Grillade marinerade kycklingfiléer

Grillade marinerade kycklingfiléer är en underbar rätt. Marinad med smak av färsk rosmarin, citron, spiskummin och tabasco ger kycklingen härligt sting! Servera gärna spenatsallad med ädelost och aprikoser till.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2010

Grillade marinerade kycklingfiléer

Ingredienser

8 portioner
1 kg kycklingfiléer
1 citron
flingsalt
nymalen svartpeppar
rosmarinkvistar till garnering

Marinad

3 kvistar färsk rosmarin
rivet skal av 2 citroner
1/2 dl färskpressad citronjuice
1 msk soja
2 tsk malen spiskummin
1/2 tsk tabasco
1 tsk salt
1 dl olivolja

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

25

Kommentarer

Åsa

2021-06-27

Perfekt på buffén, lätt att förbereda och fungerar även bra att steka i ugnen. Spenatsallad med ädelost och aprikoser är perfekt tillbehör med balansen av sälta och sötma. Som huvudrätt med färskpotatis och en grön sås är den given sommarmat. En rätt som vi gjort många gånger!

Gloria

2016-07-11

Det mychek bra,de stor halp tack

Caroline

2015-06-13

Gott och fräscht! Hade ugnsstekt färskpotatis med rödlök till, mums!

Testa liknande recept