Grillade marinerade kycklingfiléer

Betyg 4.1 av 5.
27 personer har röstat
3
Grillade marinerade kycklingfiléer

Grillade marinerade kycklingfiléer är en underbar rätt. Marinad med smak av färsk rosmarin, citron, spiskummin och tabasco ger kycklingen härligt sting! Servera gärna spenatsallad med ädelost och aprikoser till.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2010

Grillade marinerade kycklingfiléer

Ingredienser

8 portioner
1 kg  kycklingfiléer
1   citron
flingsalt
nymalen svartpeppar
rosmarinkvistar till garnering

Marinad

3   kvistar färsk rosmarin
rivet skal av 2   citroner
1/2 dl  färskpressad citronjuice
1 msk  soja
2 tsk  malen spiskummin
1/2 tsk  tabasco
1 tsk  salt
1 dl  olivolja

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.1 av 5.
27 personer har röstat

Kommentarer

Perfekt på buffén, lätt att förbereda och fungerar även bra att steka i ugnen. Spenatsallad med ädelost och aprikoser är perfekt tillbehör med balansen av sälta och sötma. Som huvudrätt med färskpotatis och en grön sås är den given sommarmat. En rätt som vi gjort många gånger!

Åsa

2021-06-27

Det mychek bra,de stor halp tack

Gloria

2016-07-11

Gott och fräscht! Hade ugnsstekt färskpotatis med rödlök till, mums!

Caroline

2015-06-13

Testa liknande recept

Grillspett teriyaki
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Hel grillad lammstek
Betyg 3.2 av 5.
13 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lamm med paprika och squash
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lammracks på grillen
Betyg 2.8 av 5.
36 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Christers citronkyckling
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Tidningsrökt abborre
Betyg 2.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga