Grillade marinerade kycklingfiléer | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Grillade marinerade kycklingfiléer

Grillade marinerade kycklingfiléer är en underbar rätt. Marinad med smak av färsk rosmarin, citron, spiskummin och tabasco ger kycklingen härligt sting! Servera gärna spenatsallad med ädelost och aprikoser till.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär kycklingfiléerna i tunna skivor på längden.
  2. Marinad: Repa rosmarinen och hacka bladen grovt. Blanda med resten av ingredienserna till marinaden.
  3. Lägg kycklingen i dubbla plastpåsar. Häll på marinaden och vänd runt. Låt marinera i kylen minst 2 timmar.
  4. Torka av kycklingskivorna lätt. Grilla ca 3 minuter på varje sida.
  5. Skär citronen i halvor. Grilla citronhalvorna med snittytan ner. Garnera kycklingen med lite rosmarinkvistar och pressa över citronjuice. Krydda ev med salt och peppar. Perfekt på buffébordet och en spenatsallad, se receptet Spenatsallad med ädelost och aprikoser.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 1 kg kycklingfiléer
  • 1 citron
  • flingsalt
  • nymalen svartpeppar
  • rosmarinkvistar till garnering
Marinad
  • 3 kvistar färsk rosmarin
  • rivet skal av 2 citroner
  • 1/2 dl färskpressad citronjuice
  • 1 msk soja
  • 2 tsk malen spiskummin
  • 1/2 tsk tabasco
  • 1 tsk salt
  • 1 dl olivolja
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Kycklingbröstfilé

5:- Rabatt

Guldfågeln, Tunnskivad/tvådelad ca 700 g

Mer info