Grillad nötbringa med honungs- och sojaglaze, medelhavsbakelse och fondantpotatis

4
0
Grillad nötbringa med honungs- och sojaglaze, medelhavsbakelse och fondantpotatis

Ett härligt och rejält recept för grillen i sommar! För grillad nötbringa med honungs- och sojaglaze, medelhavsbakelse och fondantpotatis behöver du bland annat kött, potatis, vitlök, rosmarin, zucchini paprika och crème fraiche.

Grillad nötbringa med honungs- och sojaglaze, medelhavsbakelse och fondantpotatis

Ingredienser

4 portioner
1 kg färsk nötbringa med ben
2 l oxbuljong
3 vitlöksklyftor
honungs- och sojaglaze till pensling

Fondantpotatis

4 bakpotatisar
2 vitlöksklyftor
200 g smör
2 färska rosmarinkvistar
salt och peppar

Garnering

16 gula och röda smålökar

Medelhavsbakelse

2 zucchini
olja till grönsakerna
salt och peppar
2 röda paprikor
2 auberginer
1 finhackad vitlök
1 dl crème fraiche
saften av 1/2 citron
1 msk hackad timjan

För alla

Kontrollera innehållet på buljongen och glazen. Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche och laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraichen mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Välj mjölkproteinfritt matfett.

Gör så här

Förberedelser
Tillagning

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer