Grillade lökar med rostad jordnötskräm och picklad kålrabbi

Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
0
Grillade lökar med rostad jordnötskräm och picklad kålrabbi

Här får grillade rödlökar, silverlökar och salladslökar sällskap av en smakrik jordnötskräm och picklad kålrabbi. En helt vegansk rätt full av smak som passar perfekt till en lättare lunch eller varför inte som ett tillbehör?

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2018

Grillade lökar med rostad jordnötskräm och picklad kålrabbi

Ingredienser

4 portioner

Picklad kålrabbi

1   kålrabbi (1 kålrabbi motsvarar ca 350 g)
3 dl  vatten
2 dl  strösocker
1 dl  ättiksprit (12%)

Jordnötskräm

1   riven vitlöksklyfta
1/2   skivad röd chili
1 krm  malen spiskummin
1 krm  malen koriander
1 msk  rapsolja
2 1/2 dl  saltade rostade jordnötter
2 msk  färskpressad limejuice
1/2 tsk  sesamolja
1 msk  flytande honung (eller agavesirap för vegansk)
1/2 dl  vatten
1 krm  salt

Grillad lök

2   rödlökar
2   silverlökar
4   salladslökar
1/2 tsk  salt
2 tsk  bbq-krydda

Till servering

krasse
färsk koriander
1/2 dl  hackade, salta jordnötter

För alla

Kontrollera noga innehålllet i BBQ-kryddan i övrigt fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1883 KJ / 450 kCal
Fett29 g
Salt1.86 g
Kolhydrater27 g
Protein16 g

Testa liknande recept

Kycklingsliders med lök och bbq-färskost
Betyg 4.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grillade bönbiffar 
Betyg 3.7 av 5.
11 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Grillad BBQ-lök med rosmarin
Betyg 2.9 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kålrabbisallad
Betyg 2.4 av 5.
20 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Råhyvlad kålrabbi med lime, tranbär och dill
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Picklad kålrabbi med rädisa
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga