Grillade lökar med rostad jordnötskräm och picklad kålrabbi
Här får grillade rödlökar, silverlökar och salladslökar sällskap av en smakrik jordnötskräm och picklad kålrabbi. En helt vegansk rätt full av smak som passar perfekt till en lättare lunch eller varför inte som ett tillbehör?
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2018
Ingredienser
4 portioner
Picklad kålrabbi
1 kålrabbi (1 kålrabbi motsvarar ca 350 g)
3 dl vatten
2 dl strösocker
1 dl ättiksprit (12%)
Jordnötskräm
1 riven vitlöksklyfta
1/2 skivad röd chili
1 krm malen spiskummin
1 krm malen koriander
1 msk rapsolja
2 1/2 dl saltade rostade jordnötter
2 msk färskpressad limejuice
1/2 tsk sesamolja
1 msk flytande honung (eller agavesirap för vegansk)
1/2 dl vatten
1 krm salt
Grillad lök
2 rödlökar
2 silverlökar
4 salladslökar
1/2 tsk salt
2 tsk bbq-krydda
Till servering
krasse
färsk koriander
1/2 dl hackade, salta jordnötter
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1883 KJ / 450 kCal
Fett29 g
Salt1.86 g
Kolhydrater27 g
Protein16 g
Kommentarer