Grillade lökar med rostad jordnötskräm och picklad kålrabbi

3
0
Grillade lökar med rostad jordnötskräm och picklad kålrabbi

Här får grillade rödlökar, silverlökar och salladslökar sällskap av en smakrik jordnötskräm och picklad kålrabbi. En helt vegansk rätt full av smak som passar perfekt till en lättare lunch eller varför inte som ett tillbehör?

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2018

Grillade lökar med rostad jordnötskräm och picklad kålrabbi

Ingredienser

4 portioner

Picklad kålrabbi

1 kålrabbi (1 kålrabbi motsvarar ca 350 g)
3 dl vatten
2 dl strösocker
1 dl ättiksprit (12%)

Jordnötskräm

1 riven vitlöksklyfta
1/2 skivad röd chili
1 krm malen spiskummin
1 krm malen koriander
1 msk rapsolja
2 1/2 dl saltade rostade jordnötter
2 msk färskpressad limejuice
1/2 tsk sesamolja
1 msk flytande honung (eller agavesirap för vegansk)
1/2 dl vatten
1 krm salt

Grillad lök

2 rödlökar
2 silverlökar
4 salladslökar
1/2 tsk salt
2 tsk bbq-krydda

Till servering

krasse
färsk koriander
1/2 dl hackade, salta jordnötter

För alla

Kontrollera noga innehålllet i BBQ-kryddan i övrigt fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1883 KJ / 450 kCal
Fett 29 g
Salt 1.86 g
Kolhydrater 27 g
Protein 16 g
Läs mer om näringsvärden