Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Ört- och vitlöksmarinerad lammkotlett med fänkålsgratäng och marinerade morötter

En festlig och smakrik kötträtt. Marinera lammkotletter i örter och vitlök och servera sedan de läckra kotletterna tillsammans med en krämig gratäng av fänkål och marinerade morötter. Supergott!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Blanda marinaden till köttet. Lägg köttet i dubbla plastpåsar och häll på marinaden. Låt kotletterna marinera i kyl minst 30 minuter.
  3. Förväll fänkålen i lättsaltat vatten ca 5 minuter, låt rinna av. Lägg ett lager potatis i botten på en smord ugnssäker form och varva med morötter och fänkål. Salta och peppra och strö över vitlök. Häll på grädde och mjölk. Gratinera i ugn i 35-40 minuter.
  4. Skala och hyvla morötterna tunt med en potatiskskalare. Lägg strimlorna i lättsaltat kokande vatten i 1 minut. Ta upp och låt rinna av. Blanda marinaden och lägg i morotstrimlorna. Smaka av med salt och peppar.
  5. Grilla lammkotletterna över medelvärme, ca 3 minuter på varje sida.
  6. Servera lammkotletterna med gratängen och de marinerade morötterna.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 800 g lammkotletter
Marinad
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 1 msk hackad rosmarin
  • saft och rivet skal av 1/2 citron
  • 1/2 dl olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm grovt krossad svartpeppar
Fänkålsgratäng
  • 2 fänkålsstånd tjocka skivor
  • 600 g skivad potatis
  • 2 skivade morötter
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl mjölk
Marinerade morötter
  • 2 morötter
  • saft och skal av 1 apelsin
  • 1 paket saffran (à 0,5 g)
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 1/2 tsk kummin stött
  • 2 msk olivolja
Lägg till i inköpslistan