Grillade kycklingfiléspett med nektarinsalsa

1
3 Klimatsmart
Grillade kycklingfiléspett med nektarinsalsa

Grillade kycklingfiléspett med salsa på nektarin är en kycklingrätt med sommarsmak. De penslade filéerna av kyckling, som du serverar på spett tillsammans med kokt potatis, får en härlig smaksättning av salsan på nektariner, salladslök och honung.

Skriv ut
Grillade kycklingfiléspett med nektarinsalsa

Ingredienser

4 portioner
10
potatisar (10 potatisar motsvarar ca 1 kg)
4
kycklingfiléer
1 msk
olja
1 msk
soja
1 tsk
salt
1 krm
peppar

Nektarinsalsa

3
nektariner
1
knippa salladslök
2
lime
2 msk
olja
2 - 2 1/2 krm
salt
1 msk
flytande honung

Gör så här

Tips

Pensla spetten med en färdig grillolja och låt dem marinera 10-60 min för mera smak.

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentarer

Sandra

2010-08-25

Nektarinsalsan är supergod till sommargrillningen! Jag hade i myntablad och creme de balsamico - det blev supersmarrigt!

Åsa

2007-04-19

mitt tips är att utesluta potatisen och istället göra en sallad av salsan. Det gör man lättast genom att blanda i Cous cous eller bulgur qinoa eller något man tycker är gott i salsan. Man kan ju även tillsaätta tex röd lök basilika och avocado, feta ost eller precis vad man vill. Då blir det lite mer sommar mat-

Åsa

2004-09-01

Något för mycket limesmak för mig, så nästa gång blir det nog bara 1 lime och mer honung, annars helt ok.

Näringsvärde per portion

Energi 2211 KJ / 528 kCal
Fett 12 g
Salt 3.6 g
Kolhydrater 66 g
Protein 35 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept