Grillade kycklingfiléspett med nektarinsalsa
Grillade kycklingfiléspett med salsa på nektarin är en kycklingrätt med sommarsmak. De penslade filéerna av kyckling, som du serverar på spett tillsammans med kokt potatis, får en härlig smaksättning av salsan på nektariner, salladslök och honung.
Ingredienser
4 portioner
10 potatisar (10 potatisar motsvarar ca 1 kg)
4 kycklingfiléer
1 msk olja
1 msk soja
1 tsk salt
1 krm peppar
Nektarinsalsa
3 nektariner
1 knippa salladslök
2 lime
2 msk olja
2 - 2 1/2 krm salt
1 msk flytande honung
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2211 KJ / 528 kCal
Fett12 g
Salt3.6 g
Kolhydrater66 g
Protein35 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Nektarinsalsan är supergod till sommargrillningen! Jag hade i myntablad och creme de balsamico - det blev supersmarrigt!
Sandra
2010-08-25mitt tips är att utesluta potatisen och istället göra en sallad av salsan. Det gör man lättast genom att blanda i Cous cous eller bulgur qinoa eller något man tycker är gott i salsan. Man kan ju även tillsaätta tex röd lök basilika och avocado, feta ost eller precis vad man vill. Då blir det lite mer sommar mat-
Åsa
2007-04-19Något för mycket limesmak för mig, så nästa gång blir det nog bara 1 lime och mer honung, annars helt ok.
Åsa
2004-09-01