Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Grillade kycklingfiléspett med nektarinsalsa

Grillade kycklingfiléspett med salsa på nektarin är en kycklingrätt med sommarsmak. De penslade filéerna av kyckling, som du serverar på spett tillsammans med kokt potatis, får en härlig smaksättning av salsan på nektariner, salladslök och honung.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skrubba eller skölj potatisen. Koka den mjuk i lättsaltat vatten.
  2. Skär kycklingfiléerna mitt itu på längden. Trä upp filébitarna två och två på grillspett. Pensla med olja blandad med soja, salt och peppar. Grilla filéerna på utegrill, i grillpanna eller i ugnen ca 8 min tills de är helt genomstekta dvs att köttsaften är klar utan rosa inslag.
  3. Nektarinsalsa: Skölj, kärna ur och skär nektarinerna i små tärningar. Skölj och finstrimla salladslöken. Halvera och pressa saften ur limen. Blanda limesaften med olja, salt och gärna flytande honung. Vänd ner nektariner och salladslök.
  4. Servera kycklingfiléspetten med potatis, salsa, bröd och strimlad sallad.

Tips

Pensla spetten med en färdig grillolja och låt dem marinera 10-60 min för mera smak.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 10 potatisar (10 potatisar motsvarar ca 1 kg)
  • 4 kycklingfiléer
  • 1 msk olja
  • 1 msk soja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
Nektarinsalsa
  • 3 nektariner
  • 1 knippa salladslök
  • 2 lime
  • 2 msk olja
  • 2 1/2 krm salt
  • 1 msk flytande honung
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2423 kJ / 579 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden