Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Grillad kyckling med nektarin och myntasås

Denna saftiga kycklingrätt består av en härlig kombination av smaker och du tillagar den på under en halvtimme. De grillade nektarinerna och den fräscha myntasåsen gör rätten oemotståndlig! Servera gärna med en enkel sallad och kokt färskpotatis.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2006
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Kyckling och nektarin: Banka ut kycklingen på en skärbräda med knytnäven. Dela nektarinerna i halvor och ta bort kärnan.
  2. Pensla kycklingen och nektarinerna med olja. Krydda kycklingen med salt och svartpeppar.
  3. Myntasås: Rör ihop såsen. Smaka av med salt och peppar.
  4. Grilla kycklingen och nektarinerna över glöden ca 3 minuter på varje sida.
  5. Servera med sås, sallad och gärna kokt färskpotatis.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör mjölkfri: använd mjölkfritt yoghurtalternativ.

Tips

Prova även att servera med ananas eller äpple.

Ingredienser

Portioner: 4
Kyckling och nektarin
  • 4 kycklingfiléer (à ca 150 g)
  • 4 nektariner
  • 1 msk rapsolja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
Myntasås
  • 2 dl yoghurt (medehavs-)
  • 2 msk färsk hackad mynta
  • rivet skal och pressad juice av 1/2 citron
  • 1 msk honung
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1430 kJ / 340 kCal
Fett: 11 g
Läs mer om näringsvärden