Grillade kronärtskockshjärtan med salsa verde

Fresta smaklökarna med grillade kronärtskockshjärtan och salsa verde. De milda, syrliga kronärtskockorna får en härlig grillsmak som möter den fräscha och smakrika salsan med lite sting från jalapeño. Perfekt som förrätt eller tillbehör på buffébordet!
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2024

Ingredienser
6 portioner
1 schalottenlök
1 vitlöksklyfta
1 dl finhackade örter (t ex basilika och persilja)
1 skivad jalapeño
2 msk färskpressad citronjuice
4 msk olivolja
1 msk kapris
3 krm salt
2 burkar kronärtskockshjärtan (à 390 g)
flingsalt
svartpeppar
Till servering
bröd
Gör så här
00:05:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi432 KJ / 103 kCal
Fett9 g
Salt0.6 g
Kolhydrater4 g
Protein1 g
Kommentarer
Det blir inget sting alls med Icas färska jalapeño. Den smakar bara gurka. Men det struntar deras arroganta kundtjänst i när jag reklamerade varav. Det har hänt mig många gånger att Icas färska chili inte smakar något alls. Köp den inte! Den förstörde middagen vi skulle bjuda på.
Robert
2025-06-11Helt underbara smaker! Tyvärr ingen annan i familjen som uppskattade.
Jessica
2024-07-11