Grillade kronärtskockshjärtan med salsa verde
Fresta smaklökarna med grillade kronärtskockshjärtan och salsa verde. De milda, syrliga kronärtskockorna får en härlig grillsmak som möter den fräscha och smakrika salsan med lite sting från jalapeño. Perfekt som förrätt eller tillbehör på buffébordet!
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2024
Ingredienser
6 portioner
1 schalottenlök
1 vitlöksklyfta
1 dl finhackade örter (t ex basilika och persilja)
1 skivad jalapeño
2 msk färskpressad citronjuice
4 msk olivolja
1 msk kapris
3 krm salt
2 burkar kronärtskockshjärtan (à 390 g)
flingsalt
svartpeppar
Till servering
bröd
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi432 KJ / 103 kCal
Fett9 g
Salt0.6 g
Kolhydrater4 g
Protein1 g
Kommentar
Helt underbara smaker! Tyvärr ingen annan i familjen som uppskattade.
Jessica
2024-07-11