Färsspett med äppelrisotto
Smarriga färsspett med krämig äppelrisotto. Det mjuka riset får ta smak av crème fraiche, smakrik curry och syrliga äpplen. Serverad med en färgglad sallad blir rätten vacker och läcker.
Ingredienser
4 portioner
Äppelrisotto
2 äpplen
3 dl långkornigt ris
1/2 msk olja
1 - 1 1/2 tsk curry
6 dl vatten
1/2 tsk salt
Färsspett
400 g köttfärs
1 ägg
2 dl crème fraiche (max 5%)
1 tsk salt
1 - 1 1/2 krm peppar eller sambal oelek (1 ½ krm peppar motsvarar 1 ½ tsk sambal oelek)
1/2 msk olja
Till servering
ev blandsallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2440 KJ / 580 kCal
Fett17 g
Kommentarer
Gott och mycket uppskattat av både mig och min 1-åring :o)
Agneta
2008-07-14Tänker prova receptet. Det verkar gott, men jag försår inte varför man kallar crème fraiche för "fraichen". Det är en crème som ÄR fraiche (= ett adjektiv). Skriv då heller crèmen.
Iris
2008-07-11Mycket gott. Fräste schalottenlök med äpple och ris. Tillsatte även som föreslaget hönsbuljongtärning i riset.
Margaretha
2006-11-15