Färsspett med äppelrisotto

3
4
Färsspett med äppelrisotto

Smarriga färsspett med krämig äppelrisotto. Det mjuka riset får ta smak av crème fraiche, smakrik curry och syrliga äpplen. Serverad med en färgglad sallad blir rätten vacker och läcker.

Färsspett med äppelrisotto

Ingredienser

4 portioner

Äppelrisotto

2 äpplen
3 dl långkornigt ris
1/2 msk olja
1 - 1 1/2 tsk curry
6 dl vatten
1/2 tsk salt

Färsspett

400 g köttfärs
1 ägg
2 dl crème fraiche (max 5%)
1 tsk salt
1 - 1 1/2 krm peppar eller sambal oelek (1 ½ krm peppar motsvarar 1 ½ tsk sambal oelek)
1/2 msk olja

Till servering

ev blandsallad

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: ersätt crème fraichen med iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: uteslut ägget och ta istället 1-2 msk vatten (för 4 port).

Gör så här

Tips

Tillsätt gärna 1 höns- eller grönsaksbuljongtärning i vattnet till riset så får risotton en fylligare smak (för 4 port).

Gröna tipset: Servera äppelrisotton till grillade grönsaksbiffar om du inte vill äta kött.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer

Agneta

2008-07-14

Gott och mycket uppskattat av både mig och min 1-åring :o)

Iris

2008-07-11

Tänker prova receptet. Det verkar gott, men jag försår inte varför man kallar crème fraiche för "fraichen". Det är en crème som ÄR fraiche (= ett adjektiv). Skriv då heller crèmen.

Margaretha

2006-11-15

Mycket gott. Fräste schalottenlök med äpple och ris. Tillsatte även som föreslaget hönsbuljongtärning i riset.

Näringsvärde per portion

Energi 2440 KJ / 580 kCal
Fett 17 g
Läs mer om näringsvärden