Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Grillade kotletter med timjan och vinsås

Grillade kotletter bjuder du här med en vinsås på bland annat rödvin, tomatpuré och kalvfond, en middag värd att prova. Kotletterna, som du smaksätter med timjan, får en perfekt partner i vinsåsen. Du kan sedan servera kött och sås med potatissallad.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 8 kalv- fläskkotletter
  • 2 msk olivolja
  • 1 1/2 tsk salt
  • 1/2 dl färsk timjan
Sås
  • 1 gul lök
  • 4 dl rödvin
  • 1 dl vatten
  • 4 msk konc kalvfond
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 msk maizena majsstärkelse
  • 100 g rumsvarmt smör
Lägg till i inköpslistan

Gör så här Börja laga

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sås: Skala och finhacka löken. Koka den tillsammans med vin, vatten, kalvfond, tomatpuré och peppar i ca 5 minuter.
  2. Rör ner maizena utrört i lite vatten. Låt såsen koka upp och vispa ner smöret i klickar.
  3. Pensla köttet med olja. Krydda med salt och peppar.
  4. Grilla köttet över glöd i ca 4 minuter per sida (fläskkotletter ca 5 minuter per sida). Strö över timjan. Servera köttet med den varma såsen och med ljummen eller kall potatissallad, se receptet Potatisallad med sparris och avokado.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på fonden. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör mjölkfri: använd mjölkfri buljongtärning i stället för fond och byt ut smöret mot mjölkfritt margarin.

Har du lagat receptet?

Klicka och betygsätt

(4)