Grillad zucchini- och brödsallad med kapris och riven tomat

13
1
Grillad zucchini- och brödsallad med kapris och riven tomat

En häpnadsväckande smakrik sallad på rätt få ingredienser. Den grillade salladen påminner lite om italiensk panzanella, alltså brödsallad, men med zucchini som främsta råvara. I den gudomliga dressingen gömmer sig vitlök, kapris och riven tomat. Mums!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2016

Grillad zucchini- och brödsallad med kapris och riven tomat

Ingredienser

4 portioner
2
zucchini (à ca 300 g, gärna gul och grön)
12
tunna skivor vitt bröd (gärna levain)
-
olivolja
-
salt
-
nymalen svartpeppar

Dressing

1
vitlöksklyfta
1
mogen tomat
1 1/2 msk
kapris
2 msk
äppelcidervinäger
4 msk
olja

Garnering

basilika

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg, men kontrollera innehållet i brödet.
Gör glutenfritt: välj glutenfritt bröd.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

13

Kommentar

Kerstin

2016-09-02

Mycket gott. Jag hade inte bröd till utan serverade rätten som ett tillbehör. Grillade inte zucchinin utan stekte den hastigt i torr panna. Rätten blev mycket uppskattad.

Näringsvärde per portion

Energi 1693 KJ / 405 kCal
Fett 18 g
Salt 3 g
Kolhydrater 50 g
Protein 8 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept