Grillad zucchini- och brödsallad med kapris och riven tomat
En häpnadsväckande smakrik sallad på rätt få ingredienser. Den grillade salladen påminner lite om italiensk panzanella, alltså brödsallad, men med zucchini som främsta råvara. I den gudomliga dressingen gömmer sig vitlök, kapris och riven tomat. Mums!
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2016
Ingredienser
4 portioner
2 zucchini (à ca 300 g, gärna gul och grön)
12 tunna skivor vitt bröd (gärna levain)
olivolja
salt
nymalen svartpeppar
Dressing
1 vitlöksklyfta
1 mogen tomat
1 1/2 msk kapris
2 msk äppelcidervinäger
4 msk olja
Garnering
basilika
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1693 KJ / 405 kCal
Fett18 g
Salt3 g
Kolhydrater50 g
Protein8 g
Kommentar
Mycket gott. Jag hade inte bröd till utan serverade rätten som ett tillbehör. Grillade inte zucchinin utan stekte den hastigt i torr panna. Rätten blev mycket uppskattad.
Kerstin
2016-09-02