UNDER 30 MIN | Medel

Grillad zucchini med persilja och citron

Den grillade zucchinin är god som den är och ett mycket välsmakande alternativ för de dagar som man vill ersätta potatisen som tillbehör. Den är även ett välkommet tillskott på buffébordet eller om man vill tillsätta mer grönsaker vid middagsbordet.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dressing: Skala och riv vitlöken. Riv det yttersta skalet av citronen och pressa ur saften. Hacka persiljan.
  2. Blanda vitlök, citronsaft och hälften av olja i en bunke. Krydda med salt och peppar.
  3. Zucchini: Skär zucchinin i centimetertjocka skivor och vänd runt med resten av oljan. Grilla på direkt värme till fin grillyta på båda sidor. Krydda med salt under grillningen.
  4. Lägg zucchiniskivorna direkt från grillen i bunken med dressingen. Strö över persiljan och vänd runt.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
Dressing
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 citron
  • 1/2 kruka persilja
  • 1 dl olivolja
  • salt
  • svartpeppar
Zucchini
  • 1 zucchini

Näringsvärde
Per portion

Energi 457 kJ / 109 kCal