Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Pinnbröd med citron och timjan

Pinnbröd är en klassiker på utflykten. Degen går att förbereda hemma och väl på plats är det bara att linda upp degen på grillpinnen och låta den samsas med korvpinnarna över elden. I detta recept är den smaksatt med citron och färsk timjan. Mums!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Riv det yttersta av skalet från citronen. Finhacka timjanen.
  2. Blanda mjöl, salt och bakpulver i en bunke.  Vänd ner citronskalet, timjan och olivoljan. Tillsätt vattnet och arbeta ihop degen.
  3. Forma degen till fingertjocka längder och rulla dem runt tjockare grillpinnar.
  4. Snurra över glöd. Brödet är klart när man kan dra det av pinnen.

För alla

Innehåller gluten.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • skal från 1 citron
  • 2 tsk hackad färsk timjan (2 tsk färsk motsvarar 1 tsk torkad timjan)
  • 5 dl vetemjöl (5 dl mjöl motsvarar 300 g)
  • 1 1/2 tsk salt
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 msk olivolja
  • 2 dl vatten
  • grillpinnar (att linda degen på)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?