Grillad tunnskivad pluma m tomat/ kapris vinägrette och grillad broccoli

Betyg 4 av 5.13 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Grillad tunnskivad pluma m tomat/kapris vinägrette och grillad broccoli

Pluman sitter ovanpå kotletten, närmast karrén. Det är en mör och saftig detalj som gör sig väldigt bra på grillen – här serverar vi pluman just grillad, tillsammans med mandelspånstoppad broccoli och en fräsch tomat- och kaprisvinägrett.

Grillad tunnskivad pluma m tomat/kapris vinägrette och grillad broccoli

Ingredienser

4 portioner

Pluma

700 g pluma
salt
peppar

Tomat- och kaprisvinägrett

1 silverlök
1 vitlöksklyfta
250 g körsbärstomater
2 msk kapris
1/2 dl olivolja
2 msk vinäger (gärna sherry)
1 kruka bladpersilja
1 kruka mynta

Broccoli

500 g broccoli
2 citroner
2 msk olivolja
1/2 dl rostade mandelspån

Gör så här

00:10:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2489 KJ / 594 kCal
Fett42 g
Salt1.15 g
Kolhydrater12 g
Protein39 g

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Nachos på grillen
    Betyg 3.1 av 5.50 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Grillad sweet panzanella
    Betyg 3 av 5.44 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Chipotle- och muscovadoglaze
    Betyg 3.3 av 5.18 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad