Grillad torskrygg med saffransdoftande fänkål

En riktigt smarrig fiskrätt. Grilla torskryggarna och servera dem sedan tillsammans med fänkål med smak av saffran. Vill du göra måltiden mer mättande så kan du även servera kokt potatis till torsken.

Ingredienser
4 portioner
4 bitardjupfryst fiskfilé av torsk eller hoki (à 140 g)
salt
peppar
1 msk mild olivolja
Saffransdoftande fänkål
3 - 4 fänkålsstånd (4 st motsvarar ca 500 g)
1 msk finhackad röd chilifrukt
1 msk finhackad vitlök
2 - 2 1/2 msk olivolja
1 påse saffran (à 1/2 g)
2 msk socker
1 dl vitt matlagningsvin
1 dl äppelcidervinäger
1/2 tsk salt
2 krm peppar
Gör så här
00:20:00
00:03:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1137 KJ / 272 kCal
Fett11.2 g
Kolhydrater11.3 g
Protein27.7 g
Kommentarer
5 stGod kombo av smaker
Jessica
Hej Jan! Spännande recept och måtten stämmer. Så provlaga och återkom gärna med hur det blev. Lycka till! Hälsningar Michelle
Ica-köket
Intressant recept! Men: 500 g fänkål och 1 dl vinäger? Är detta korrekt? Låter som det kommer smaka enbart fänkål och vinäger! Mvh Jan-Åke Olofsson
Jan