Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Fänkåls- och apelsinsallad

Fänkåls- och apelsinsallad är en festlig sallad där anissmaken från fänkålen möter apelsinernas syrlighet och sötma i en perfekt kombination. Servera till kalkon eller skinka och ett gott bröd.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2003
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär av topparna från fänkålen och ansa ev bort ytterskiktet om det är grovt.
  2. Dela, skär bort rotfäste och strimla fänkålen tunt.
  3. Skär bort skalet från apelsinerna. Putsa bort allt det vita. Skär apelsinerna i tunna skivor. Plocka persiljan.
  4. Blanda samtliga ingredienser. Smaka av med salt och peppar. Låt stå och dra i 15-20 minuter. Serveras till rökt/kokt kalkon eller skinka och färskt bröd.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 2 fänkålsstånd
  • 2 apelsiner
  • 2 msk riven färsk ingefära
  • 1/2 dl olivolja
  • 2 msk pressad citronjuice
  • 2 msk socker
  • 1 kruka persilja
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?