UNDER 30 MIN | Medel

Grillad spetskål med kaprisdressing

Grillad spetskål är perfekt som en del i en grillad vegomåltid eller som tillbehör till grillat kött eller kyckling. Spetskålen grillas mjuk i grillen och under tiden gör du en god och smakrik kaprisdressing som kryddas med basilika och dijonsenap. Ringla kaprisdressingen över den grillade spetskålen och kålen är klar att serveras.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ansa och skär spetskålen i 6 klyftor. Pensla klyftorna med olja och grilla över glöden tills den får fin färg. Grilla sedan kålen på Indirekt värme tills den börjar mjukna. Krydda med salt och peppar.
  2. Mixa kapris, lag, vatten, basilika, senap i en matberedare. Mixa i oljan i en tunn stråle. Smaka av med salt och peppar.
  3. Ringla dressingen över kålen och servera gärna med lite extra kapris och några basilikablad.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 spetskål (à ca 800 g)
  • 1 msk olja
  • salt
  • peppar
  • 2 msk kapris
  • 1 msk kaprisspad
  • 1 msk vatten
  • 20 g färsk basilika
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 dl olivolja