Grillad spetskål med kaprisdressing
Grillad spetskål är perfekt som en del i en grillad vegomåltid eller som tillbehör till grillat kött eller kyckling. Spetskålen grillas mjuk i grillen och under tiden gör du en god och smakrik kaprisdressing som kryddas med basilika och dijonsenap. Ringla kaprisdressingen över den grillade spetskålen och kålen är klar att serveras.
Ingredienser
4 portioner
1 spetskål (à ca 800 g)
1 msk olja
salt
peppar
2 msk kapris
1 msk kaprisspad
1 msk vatten
20 g färsk basilika
1 tsk dijonsenap
1 dl olivolja
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jättegott! Hade inte så mycket basilika, men kaprissmaken kom fram bra istället!
Madelene
2021-08-22Passade inte mig. Väljer hellre lite brynt smör o hasselnötter att ösa över.
Christina
2021-04-24Kan rekommendera den här rätten mycket gott
Ylva
2020-07-18