Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Grillad spetskål med äpple och dill

Spetskål, äpple och dill är en fin kombination som passar riktigt bra på grillen! Servera som tillbehör eller gör salladen till tallrikens huvudnummer. Fläskytterfilé är gott till – och färskpotatis för den som är lite hungrigare.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala löken, hacka den och dillen.
  2. Blanda senapen med vinägern och rör i oljan. Vänd ner löken och dillen. Smaksätt med salt och peppar.
  3. Hyvla äpplet med osthyvel. Ringla dressingen över äppelskivorna.
  4. Smält smöret. Skär kålen i klyftor och pensla snittytorna med smöret. Grilla kålen på snittytorna.
  5. Till servering: Servera spetskålen med dressing, potatis och kalvspett eller fläskytterfilé.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör eller använd olivolja.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett eller använd olivolja.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 rödlök
  • 1 kruka dill
  • 1 msk söt senap (gärna grovkorning)
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 4 msk rapsolja
  • salt och svartpeppar
  • 1 äpple (Granny smith)
  • 3 msk smör
  • 1 stort spetskålshuvud
Till servering
  • kokt färskpotatis
  • grillad kalv- eller fläskfilé
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2212 kJ / 530 kCal