Grillad sparris med sardellvinägrett
Härlig grillad sparris med en himmelsk vinägrett av sardeller, vitlök, olivolja och citron. Häll vinägretten över din grillade sparris och garnera med kokta ägg och färska örter. Ett lätt och tilltalande tillbehör.
Ingredienser
4 portioner
200 g grön sparris
1 msk olivolja
4 ägg hårdkokta och skalade
1 tsk salt
1 krm peppar
1 dl finhackad gräslök
1 dl finhackad persilja
Vinägrett
1 burk sardeller i olja (à 53 g)
1 vitlöksklyfta
1 msk olivolja
1 citron
1 krm salt
1 krm peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi923 KJ / 221 kCal
Fett17 g
Salt3 g
Kolhydrater4 g
Protein12 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer