Grillad sparris med sardellvinägrett | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Grillad sparris med sardellvinägrett

Härlig grillad sparris med en himmelsk vinägrett av sardeller, vitlök, olivolja och citron. Häll vinägretten över din grillade sparris och garnera med kokta ägg och färska örter. Ett lätt och tilltalande tillbehör.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj och ansa sparrisen. Vänd den i oljan, krydda med salt och peppar. Grilla i ca 4 minuter.
  2. Vinägrett: Hacka sardellerna fint och blanda med hackad vitlök.
  3. Skölj citronen, riv ner skalet och pressa saften i sardellhacket. Blanda ner olivolja, smaka av med salt och peppar.
  4. Lägg upp sparrisen, häll vinägretten över och garnera med ägg och färska örter.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 200 g grön sparris
  • 1 msk olivolja
  • 4 ägg hårdkokta och skalade
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 dl finhackad gräslök
  • 1 dl finhackad persilja
Vinägrett
  • 1 burk sardeller i olja (à 53 g)
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk olivolja
  • 1 citron
  • 1 krm salt
  • 1 krm peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 923 kJ / 221 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept