Grillad sparris med sardellvinägrett

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
0Klimatsmart
Grillad sparris med sardellvinägrett

Härlig grillad sparris med en himmelsk vinägrett av sardeller, vitlök, olivolja och citron. Häll vinägretten över din grillade sparris och garnera med kokta ägg och färska örter. Ett lätt och tilltalande tillbehör.

Grillad sparris med sardellvinägrett

Ingredienser

4 portioner
200 g grön sparris
1 msk olivolja
4 ägg hårdkokta och skalade
1 tsk salt
1 krm peppar
1 dl finhackad gräslök
1 dl finhackad persilja

Vinägrett

1 burk sardeller i olja (à 53 g)
1 vitlöksklyfta
1 msk olivolja
1 citron
1 krm salt
1 krm peppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi923 KJ / 221 kCal
Fett17 g
Salt3 g
Kolhydrater4 g
Protein12 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Potatissallad med sardeller
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Sardellsmör
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Parmesan- och sardellsmör
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Salsa verde med grönsallad
Betyg 4.3 av 5.
6 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Primörer med salsa verde
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rostad paprika med tomat och sardell
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 60 min att tillaga