Potatissallad med sardeller | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Potatissallad med sardeller

Ljummen och somrig potatissallad med intensiva smaker från sardeller, gräslök och rödlök. Salladen går snabbt att tillaga, är underbart god och dessutom vacker att servera.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skrapa och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten i en kastrull ca 15 min. Låt potatisen rinna och ånga av.
  2. Låt sardellerna rinna av och finhacka dem. Skala och finhacka rödlöken. Hacka gräslöken.
  3. Blanda sardeller, lök, olja, salt och peppar i en skål. Vänd i de hela, nykokta potatisarna. Servera salladen ljummen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 800 g små färskpotatis
  • 1 burk sardeller (à 56 g)
  • 1 rödlök
  • 1 knippe gräslök
  • 1 dl olivolja
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk grovmald svartpeppar
Lägg till i inköpslistan