Grillad sparris med citronsmör och parmesan
Fixa förrätten på grillen! Grön sparris är en sann vårprimör och oerhört mumsig att grilla. Den som vill bryner först smöret, låter det kallna och blandar sedan med citron, salt och peppar. Pikant parmesanost och knapriga pinjenötter fulländar smakerna.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2014
Ingredienser
4 portioner
250 g grön sparris
50 g rumsvarmt smör
rivet skal av 1/2 citron
2 tsk färskpressad citronjuice
2 krm salt
1 krm nymalen svartpeppar
1 msk olivolja
50 g hyvlad parmesan eller annan lagrad hårdost
2 msk rostade pinjenötter
basilikablad till garnering
För alla
Kontrollera noga innehållet i osten, kan innehålla löpe.
Fri från gluten.
Gör laktosfri: Välj laktosfritt smör/margarin.
Gör mjölkproteinfri: Välj mjölkproteinfritt matfett och ostalternativ.
Gör äggfri: Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1033 KJ / 247 kCal
Fett23 g
Salt0.99 g
Kolhydrater3 g
Protein8 g
Kommentarer