Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Grillad sparris med citronsmör och parmesan

Fixa förrätten på grillen! Grön sparris är en sann vårprimör och oerhört mumsig att grilla. Den som vill bryner först smöret, låter det kallna och blandar sedan med citron, salt och peppar. Pikant parmesanost och knapriga pinjenötter fulländar smakerna.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2014
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär av den nedre torra delen på sparrisen.
  2. Blanda smöret med citronskal, citronjuice, salt och peppar.
  3. Pensla sparrisen med oljan. Grilla runt om tills den mjuknat och fått fin färg. 
  4. Lägg upp på ett fat. Klicka på smöret. Toppa med parmesan och pinjenötter. Garnera med basilikablad.

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: Välj laktosfritt smör/margarin.
Gör mjölkproteinfri: Välj mjölkproteinfritt matfett och ostalternativ.
Gör äggfri: Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 250 g grön sparris
  • 50 g rumsvarmt smör
  • rivet skal av 1/2 citron
  • 2 tsk färskpressad citronjuice
  • 2 krm salt
  • 1 krm nymalen svartpeppar
  • 1 msk olivolja
  • 50 g hyvlad parmesanost
  • 2 msk rostade pinjenötter
  • basilikablad till garnering
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1033 kJ / 247 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept